Hilleberg Asak straks ook in driepersoons versie

Hilleberg Asak 3 tent

Hilleberg Asak straks ook in driepersoons versie

De Allak van de Zweedse tentenproducent Hilleberg bestaat al meer dan 10 jaar. Evengoed mag deze lichtgewicht tweepersoons tent zich nog steeds verheugen in een grote schare fans.

Gezien de populariteit van deze tent introduceert Hilleberg nu ook een driepersoons-versie van de Allak, die het merk Allak 3 zal noemen.

Het is een sterk gebouwde, windbestendige lichtgewicht koepeltent met een halletje en ingang aan zowel de voor- als achterzijde. Ook de driepersoons Allak is een tent die is ontwikkeld voor drie seizoenen. Hij is dus geschikt voor alle weertypes, met uitzondering van een dik pak sneeuw alhoewel de tent vanwege de koepelvorm ook dan prima zou kunnen voldoen. Dankzij deze koepelvorm is de tent ook geheel vrijstaand zodat je hem desnoods ook helemaal zonder haringen kunt opzetten.

De binnentent heeft een oppervlakte van 3,8 m², meer dan voldoende voor drie personen plus bagage. Als het gewicht en pakvolume geen issue is en je liever wat meer ruimte tot je beschikking wilt hebben dan in de Allak 2, dan kun je er natuurlijk ook prima met twee personen in kamperen. De Allak 3 heeft overigens een gewicht van 3,7 kg. Voor de buitentent van de Allak 3 maakt Hilleberg gebruik van haar eigen Kerlon 1200 materiaal. Dit is niet alleen erg licht in gewicht, maar ook ontzettend sterk. De drie stokken zijn vervaardigd van 9 mm dik hoogwaardig aluminium, waarbij de handige clips zorgen voor een optimaal opzetgemak. Desgewenst kan de standaard binnentent worden vervangen door de optionele Allak 3 Mesh Inner Tent waarvan de bovenzijde geheel van muskietengaas is gemaakt. Deze binnentent kan ook zelfstandig worden gebruikt.

We moeten nog even wachten voordat de Hilleberg Allak 3 verkrijgbaar is: voorjaar 2019. Hij zal dan verkrijgbaar zijn in rood, groen en zandkleur. Om verwarring te voorkomen wordt op dat moment de kleinere Allak overigens omgedoopt tot Allak 2.

Like dit artikel
Tweet dit artikel