Hilleberg presenteert nieuwe tenten

Hilleberg tenten 2021

Hilleberg presenteert nieuwe tenten

De Zweedse tentenmaker Hilleberg heeft voor volgend kampeerseizoen drie nieuwe tenten aangekondigd. In de lichte Yellow-serie zijn dit de Helags 2 en 3. Met de Soulo BL wordt de Black Label-serie aangevuld met een lichtgewicht eenpersoonstent.

Hilleberg heeft zijn tenten in verschillende series ingedeeld, oplopend van Yellow Label tot Black Label. Die series onderscheiden zich door de verschillende toepassingsgebieden. Daarmee wordt het een tentenkopers makkelijker worden gemaakt. Kopers bepalen de serie aan de hand van wat ze met de tent gaan doen. Daarna kiezen ze het voor hen meest geschikte model.

Labels

Wie een tent voor meer zomerse omstandigheden zoekt, kan bij Hilleberg zijn keuze maken uit de Yellow Label-serie. Daarboven komt de Red Label-serie. Deze tenten zijn geschikt voor alle seizoenen maar het lage gewicht is hier belangrijker dan de allerhoogste kwaliteit. Wie het beste van het beste wil, komt uit bij de Black Label-tenten van Hilleberg. Daarnaast heeft Hilleberg nog de Blue Label-serie, die tenten zijn voor specifieke toepassingen. Sommige tenten zijn overigens in verschillende labels verkrijgbaar.

Hilleberg Helags 2 & 3

Hilleberg Helags 2 & 3De nieuwe Hilleberg Helags maakt dus deel uit van de Yellow-label serie. Je kunt hem in drie seizoenen gebruiken en hij is verkrijgbaar in een twee- en een driepersoonsversie. Beide hebben twee ingangen/vestibules. De Helags-tenten zijn beide opmerkelijk ruim en licht. De tweepersoons weegt 2,4 kilo, de driepersoons versie weegt met 2,6 kilo amper meer.

Hilleberg Soulo BL

Hilleberg Soulo BLDe Black Label versie van de bekende eenpersoons Red Label Soulo, de nieuwe Soulo BL, heeft dezelfde verrassend ruime, volledig vrijstaande constructie met geïntegreerde vestibule. Als Black Label-versie is de tent ontwikkeld voor de meest veeleisende kampeerders. De buitentent is vervaardigd van Black Label Kerlon 1800 buitententstof, de tentstokken hebben een diameter van 10 mm.  De Hilleberg Soulo BL weegt 2,8 kilo, zo’n 400 gram meer dan de Red Label-versie.

Mesh binnententen

Wie op gewicht wil besparen en een maximale ventilatie wil, kan bij Hilleberg ook mesh binnententen voor de Helags 2 en 3 bestellen. Deze passen overigens ook in de Kaitum 2 en 3.

Like dit artikel
Tweet dit artikel