Hobby campers met standverwarming voor de cockpit

Webasto Thermotop C

Webasto Thermotop C voor bijverwarming van de cabine.

FOKBECK – De cabine van een camper is minder goed geïsoleerd dan de woonruimte van een camper. Je hebt te maken met een grote enkele voorruit en ook de zijruiten zijn meestal van enkel glas gemaakt.

Dat zorgt voor kouval en condens, en ook voor wat koude lucht die richting de woonruimte gaat. De veel gebruikte isolerende gordijnen zijn onvoldoende zodra het echt kouder wordt.

Webasto Thermotop C vDaarom biedt Hobby als standaard accessoire standverwarming aan voor de cabine.  Er is gekozen voor de Thermo Top C van Webasto. Deze moderne kachel werkt net als de camper zelf op diesel, en wordt aangesloten het koelwatercircuit van de motor. Hij verwarmt op die manier de motorruimte en de cabine al voor het starten van de motor via de warmtewisselaar en de ventilatieopeningen. Naast het extra comfort en de verhoogde veiligheid kan een bijverwarming ook gunstig voor het milieu zijn. Een warme diesel motor stoot namelijk minder CO2 uit.

Je kunt de bijverwarming via de timer zo programmeren dat deze begint te werken zodra het buiten af begint te koelen. Zodra je gaat rijden, zit je niet alleen in een lekker warme cabine, maar zijn ook de ruiten ontdooid en wasemvrij. Via een schakelaar op het dashboard kun je kiezen of zowel de motorruimte en de cabine, of dat alleen de cabine moet worden verwarmd.

 

In plaats van de besturing per timer, biedt Webasto ook de mogelijkheid om de bijverwarming met de smartphone te bedienen. Wie helemaal geen programmeermogelijkhed wil, kan ook kiezen voor een versie met handbediening welke men zelf ruim voor het starten aan dient te zetten

Like dit artikel
Tweet dit artikel