Hobby caravanmodellen 2019

Hobby Prestige 2019

Hobby Prestige, model 2019

Het totale leveringsprogramma van Hobby zal in modeljaar 2019 bestaan uit zes series en zesenvijftig indelingen.

Het Duitse merk heeft ervoor gekozen om voor komend seizoen de Prestige-serie geheel te vernieuwen en verder geen grootscheepse veranderingen door te voeren, maar de caravans gewoon nóg beter te maken.

Net als vorig seizoen begint het programma van Hobby met de Ontour en eindigt het bij het topmodel Premium. Ook bekende series als de De Luxe en Excellent blijven gewoon gehandhaafd. De Ontour blijft een compacte toercaravan en bij de De Luxe ligt het zwaartepunt als vanouds op de indelingen voor gezinnen. De Excellent en de vernieuwde Prestige richten zich op de ervaren, veeleisende caravanners. De vernieuwde Hobby Prestige zal overigens leverbaar zijn in twaalf indelingen. Dit zijn veelal de wat grotere modellen met een opbouwlengte van 560 tot 720 centimeter. De Hobby De Luxe Edition vormt weer een combinatie van een sportieve en luxueuze caravan.

Nieuwe indelingen

Hobby De Luxe 515 UHLEr zijn drie nieuwe indelingen in modeljaar 2019. Naast de hiernaast afgebeelde Hobby De Luxe 515 UHL en de Prestige 540 is er in de Excellent- en Prestige-serie ook de grote 720 WLC indeling bijgekomen. Met de komst van de 515 UHL is er vanaf modeljaar 2019 naast de De Luxe 515 UHK nu dus ook een tweede indeling met hefbed. De 540 FU onderscheidt door de ruime badkamer met aparte douchecabine. Bij de 720 WLC bevindt de badkamer zich geheel achterin, over de gehele breedte van de caravan. De laatste heeft bovendien in de boeg een uiterst riante zithoek.

Verbeteringen

Waar Hobby goed in is, is in het doorvoeren van kleine verbeteringen die het caravannen nog prettiger en comfortabeler maken. Dat is ook in modeljaar 2019 het geval. De watertanks zijn bijvoorbeeld voortaan nog gemakkelijker leeg en schoon te maken. Wie gebruik wil maken van de optionele EasyDriver mover van Reich, kan dit nu ook doen bij de tandemassers. De populaire familiecaravans 545 KMF en 560 KMFe zijn voortaan ook leverbaar met een MTM van 2000 kilo en hebben dan een aanzienlijk hoger laadvermogen.

Interieur

In het interieur zijn alle vaste bedden 5 centimeter hoger gemaakt voor een nog comfortabeler instap. De constructie van banken is aangepast, waardoor deze meer bergruimte bieden. Ook is er een betere steun voor de televisie, die voortaan geschikt is voor schermen tot 22 inch. De asymmetrische zitgroepen kunnen nog eenvoudige worden omgebouwd naar een bed en de uitsnede van de zijramen is vergroot tot een hoogte van 47 centimeter. Voorts monteert Hobby nieuwe dakluiken. Voortaan worden de caravans standaard uitgerust met een Midi-Heki van 700 x 500 mm. Verder krijgt het innovatieve boordmanagementsysteem van de Hobby caravans een update.

Alle nieuwe modellen alsmede een uitvoerige selectie van de 2019 uitvoering van alle modellen van Hobby caravans zal te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel