Hobby caravans modeljaar 2015 met BUS systeem

Hobby Deluxe model 2015

Hobby De Luxe, modeljaar 2015

FOCKBEK – Europees marktleider Hobby gaat modeljaar 2015 in met een leveringsprogramma dat bestaat uit 63 modellen. Naast de splinternieuwe OnTour serie bestaat het programma uit de vertrouwde De Luxe, Excellent, Prestige, Premium en de Landhaus series.

Die series zullen uiteraard op kleine punten worden verbeterd en aangepast. Daarnaast is Hobby hard bezig geweest op het technische vlak. Hobby heeft zich met betrekking tot modeljaar 2015 namelijk ingespannen om de nieuwste beschikbare technieken in het elektrische systeem van de caravans door te voeren.

BUS systeem

Het elektrische systeem van de caravans is nu, net als bij auto’s, volledig BUS compatible. Middels een LCD paneel kan men nu alle functies van het elektrische systeem controleren en bedienen. Ook de binnenverlichting is verbonden met het BUS systeem. Met de roterende button van het LCD scherm kunnen 15 toepassingen zoals de verlichting, verwarming en airconditioning worden bediend. In combinatie met de optioneel beschikbare WiFi module kunnen deze functies ook worden bediend via de smartphone, tablet of notebook.

Ook de nieuwe Alde 3020 vloeistofverwarming kan op die manier met de smartphone worden bediend. Via een speciale module kan dit bovendien worden gecombineerd met de optionele Alde Smart Control.

Ook de bediening van de verlichting is verbeterd. Er wordt een nieuw 12 V systeem toegepast waardoor de betrouwbaarheid en veiligheid aanzienlijk is verbeterd. Ook de binnenverlichting is zoals gezegd volledig CI-BUS compatible. Muziekliefhebbers zullen het optionele Montevideo 4010 DVD multimediasysteem van Blaupunkt weten te waarderen. Dit moderne systeem biedt niet alleen een prima geluidskwaliteit maart heeft ook een video uitgang zodat er ook een televisie op aan kan worden gesloten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel