Hobby Caravans modeljaar 2018: doelmatige verbeteringen, moderne techniek en nieuwe indelingen

Hobby Ontour caravan 2018

De geheel vernieuwde OnTour 2018 van Hobby

FOCKBEK – Caravan- en camperproducent Hobby staat al jaren bekend om de meer dan complete uitrusting waarmee de recreatievoertuigen van dit merk worden afgeleverd.

Voor modeljaar 2018 heeft Hobby aangekondigd dat de caravans nóg completer en comfortabeler worden uitgerust. Ook de techniek wordt op veel punten verbeterd.

Alle zeven bouwseries van Hobby profiteren in modeljaar 2018 van diverse verbeteringen. Hobby heeft alle series nogmaals onder de loep gelegd en een groot aantal verbeteringen doorgevoerd op het gebied van design, uitrusting, indeling en techniek. Bovendien zijn er een aantal nieuwe indelingen bijgekomen. Met totaal 56 modelvarianten, verdeeld over de zeven bekende series (De Luxe, De Luxe Edition, OnTour, Prestige, Premium, Excellent en Landhaus) biedt de Europese marktleider ook in modeljaar 2018 een programma dat voor elk wat wils biedt.

Naast de bovengenoemde verbeteringen maakt Hobby ook bekend dat de OnTour serie volledig vernieuwd is. Naast de genoemde zeven series komt het jubilerende Duitse merk ook met een aantal jubileummodellen onder de naam ‘Excellent – 50 Years Edition’, waarover later meer.

De buitenzijde van de 2018 modellen van Hobby onderscheiden zich door nieuwe graphics en logo’s. De zijwanden zijn vernieuwd waarbij de ramen nog mooier zijn geïntegreerd en die nog mooier harmoniëren met de voorzijde. Bij diverse series zien we ook een nieuwe, verchroomde bumper waarmee de achterzijde zichtbaar wordt opgewaardeerd.

In het interieur zien we nieuwe meubeldecors en stofferingen. Ook zijn een aantal ‘Fe’ indelingen voortaan gespiegeld. Daardoor bevindt het Franse bed zich voortaan aan de rechterzijde en de was/toiletruimte aan de linkerzijde. Het luik voor het cassettetoilet bevindt zich daardoor dus ook aan de linkerkant, zodat je de cassette in het vervolg niet meer via de voortent hoeft te legen. De deur van de koelkast is voortaan in ‘DM Fashion Grey’ uitgevoerd. De keukens van de Excellent en Prestige zijn nog verder opgewaardeerd en zijn gelijkwaardig aan die van de Premium-serie.

We zullen de vele vernieuwingen bij Hobby de komende weken nog uitgebreider bespreken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel