Hobby caravans modeljaar 2020

Hobby caravan model 2020

Hobby caravans modeljaar 2020

Diverse Hobby caravanmodellen zijn in modeljaar 2020 verkrijgbaar in een aantal nieuwe indelingen. De populaire De Luxe-serie telt komend seizoen maar liefst vijf nieuwe indelingen. Bij de Hobby Excellent worden een paar indelingen omgewisseld, in de Prestige-serie zijn er twee nieuwe indelingen.

De Ontour en Premium zijn met betrekking tot de indelingen ongewijzigd. Verder hebben diverse series een nieuwe achterzijde gekregen.

Ontour 2020 is ongewijzigd

Het instapmodel bij de caravans van Hobby is de Ontour. Deze serie gaat komend seizoen nagenoeg ongewijzigd in. Ook in seizoen 2020 is de Ontour verkrijgbaar in vier indelingen, waarvan één met stapelbedden. De Hobby Ontour model 2020 heeft een nieuwe achterzijde en andere rangeergrepen gekregen.

De Luxe-serie nu verkrijgbaar in 18 indelingen

Ook de Hobby De Luxe krijgt in seizoen 202 een nieuwe achterzijde. Verder gaat de Hobby De Luxe-serie komend seizoen in met maar liefst 18 indelingen. Hiervan zijn er vijf nieuw. Dit zijn de 440 SF, 460 SFf, 540 FU, 540 UFF en 650 KFU. Het zijn geheel nieuwe indelingen, we kennen ze ook al van andere series.

Hobby De Luxe Edition

De Hobby De Luxe Edition is in seizoen 2020 zo goed als ongewijzigd. Ook hier zien we een nieuwe achterzijde. Ook qua indelingen is er niets veranderd, de Hobby De Luxe Edition blijft verkrijgbaar in zes indelingen, waarvan vier met kinderkamer. Bij twee daarvan is er de keus uit een 2- of 3-voudig stapelbed.

Hobby Excellent: 650 UMFe vervangt 560 KMFe

De Hobby Excellent is in vrijwel ongewijzigd in 2020. Wel krijgen alle modellen voortaan standaard een contactdoos in de voortent. Verder komt de 560 KMFe te vervallen, deze wordt vervangen door de 650 UMFe. Ook deze indeling kennen we al van andere series.

Twee nieuwe indelingen bij Hobby Prestige

De Hobby Prestige model 2020 wordt geleverd in elf indelingen. Hiervan zijn er twee nieuw, namelijk de 560 FC en 720 WQC. Dit zijn echt nieuwe indelingen. Het meest opvallende aan de 560 FC is de hoekkeuken. Hierdoor kan de rondzit buitengewoon ruim zijn. Verder heeft de caravan voorin een Frans bed met daarnaast een badkamer met doucheruimte. De Hobby Prestige 720 WQC heeft ook zo’n hoekkeuken en ruime rondzit. Omdat hij een maatje groter is (het is een tandemasser), heeft hij achterin een dwarsgeplaatst queensbed en helemaal achterin een badkamer over de gehele breedte van de caravan. Beide modellen hebben een panoramaraam boven de zitgroep.

Ook Premium bijna ongewijzigd

De karakteristieke Hobby Premium is in kampeerseizoen 2020 vrijwel ongewijzigd. Hij is leverbaar in zes indelingen. De Premium krijgt nieuwe lichtmetalen velgen en een nieuw bedieningspaneel.

Alle noviteiten en een selectie van de nieuwe Hobby-collectie zijn te zien op de Caravan Salon Düsseldorf (nog t/m 9 september) en Dordrecht Open (begint vrijdag 7 september). Hobby is géén exposant van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te Utrecht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel