Hobby kiest de VW Crafter als basisvoertuig voor ‘premium’ buscampers

Hobby buscampers VW Crafter

Hobby kiest de VW Crafter als basisvoertuig voor ‘premium’ buscampers

De Duitse caravan- en camperproducent Hobby kondigt een samenwerkingsovereenkomst met Volkswagen Bedrijfswagens aan. In deze samenwerking is vastgelegd dat Hobby voor het bouwen van campers gebruik zal maken van de basisvoertuigen van Volkswagen.

In de eerste fase betreft het hier buscampers. Deze zullen hun première op de Caravan Salon Düsseldorf 2022 beleven, waar we eind augustus een aantal buscampers op basis van de Volkswagen Crafter kunnen bewonderen.

Volkswagen Bedrijfswagens en Hobby hebben een langdurige samenwerking vastgelegd. “De samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens zal trendsettend zijn voor de Hobby-Fendt Groep en opent voor ons volledig nieuwe mogelijkheden,” vertelt Bernd Löher, Managing Director van Hobby, verheugd.

Zoektocht naar basisvoertuigen

Wie nu op de website van Hobby naar buscampers kijkt, ziet daar modellen staan die op basis van de Fiat Ducato en Citroën Jumper staan. Deze zijn, net als de zustervoertuigen Peugeot Jumper en Opel Movano, momenteel amper leverbaar. Daarom wijkt de ene na de andere fabrikant noodgedwongen uit naar alternatieven. In het betaalbare segment kiezen ze meestal voor de Ford Transit, en in de hogere segmenten voor de Mercedes Sprinter. Knaus maakt ook wel gebruik van de MAN TGE, het zustervoertuig van de Volkswagen Crafter.

Volkswagen Crafter

Hobby maakt weer zijn eigen keuzes en kiest voor het origineel, namelijk de Volkswagen Crafter. Deze is kostbaarder dan de Fiat Ducato, en Hobby ziet dan ook aanleiding om hiermee buscampers in een hoger segment aan te bieden.

De topman van Hobby verklaart het volgende: “De Crafter wordt geleverd met alle kenmerken die onze klanten al kennen van hun personenauto’s en waarderen, vooral op het gebied van veiligheid. Voor Hobby is dit het ideale moment voor de strategische uitbreiding van het portfolio en de intrede in het premiumsegment van de campers – één van de sterk groeiende categorieën in de vrijetijdsvoertuigenmarkt”.

Vanlife

Lars Krause, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens voor Verkoop en Marketing: “We hebben in de afgelopen jaren een gestaag groeiende trend in onze campers gezien. Dit geldt niet alleen voor onze Californische modellen, maar voor de hele sector. ‘Vanlife’ is een echte levensstijl geworden. Daarom zijn we erg enthousiast over onze samenwerking met Hobby. We zijn er vast van overtuigd dat onze Crafter een ideaal basisvoertuig is voor de campers van Hobby.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel