Hobby Maxia Van: premium buscamper met doordachte indeling

Hobby Maxia Van buscamper

Hobby Maxia Van: premium buscamper met doordachte indeling

De Hobby Maxia Van is de eerste camper van het Duitse merk die niet is gebaseerd op de Fiat Ducato, een van de populairste basisvoertuigen op de markt. Hobby is immers een langdurige samenwerking met Volkswagen aangegaan.

Daarom bouwt Hobby de Maxia Van, die net als de gelijknamige caravanserie in het hogere prijssegment wordt gepositioneerd, op basis van de Volkswagen Crafter. Maar dat is niet het meest bijzondere aan de Hobby Maxia Van. Dat is namelijk de doordachte indeling, waardoor deze camper op de Caravan Salon Düsseldorf behoorlijk wat bekijks trekt.

Dubbele vloer

De vlakke vloer van het chassis maakt een dubbele vloer mogelijk, iets wat niet alleen prettig is voor de isolatie maar ook extra mogelijkheden voor bergruimte biedt. Bovendien zie je zo’n dubbele vloer niet zo vaak in een camper, wat de Maxia Van alleen daarom al bijzonder maakt. Omdat Hobby ook de wanden en het plafond goed heeft geïsoleerd, kan de Maxia Van ook prima tijdens de koude jaargetijden en op de wintersport worden gebruikt.

Zitten en slapen

De indeling van de Hobby Maxia Van lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder. Achterin is er een ruimte zithoek met twee langsbanken terwijl er voorin nog een zithoek achter de draaibare voorstoelen is. Dankzij de riante stahoogte kon Hobby boven de achterste zithoek een hefbed plaatsen. Overdag kun je er heerlijk en gezellig zitten en hangen, ook met een wat groter gezelschap, en als je wilt slapen laat je gewoon het hefbed zakken. Dankzij de lengte van 2 meter is dit ook geschikt voor langere personen. Het ligvlak is in het midden gescheiden in twee bedden van 86 cm breed, die samengevoegd kunnen worden.

Van alle gemakken voorzien

De Hobby Maxia Van is in het ‘premium’ segment gepositioneerd. De gebruikers worden niet alleen verwend met de slimme indeling, maar ook met een compleet uitgeruste keuken met onder anderen een 90 liter compressorkoelkast en een slim uittrekbaar werkblad.

Ook de badkamer laat weinig te wensen over. Deze heeft een verplaatsbare wand waardoor je deze eenvoudig kunt ombouwen van toilet- naar doucheruimte. De zitgroep voorin bestaat behalve de draaibare voorstoelen en de tafel met extra uittrekbaar blad ook uit een handige ‘slide-out’ bank.

Verder kan de Hobby Maxia Van ook prima als werkplek dienen. Dankzij ‘Campernet’ beschikken de gebruikers over een hoogwaardige oplossing om in en rond de camper van een snelle internetverbinding te genieten, die uiteraard niet alleen voor werk gebruikt hoeft te worden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel