Hobby OnTour – een frisse wind in de caravanwereld

Hobby OnTour caravans

OnTour: nieuwe serie Hobby caravans

FOCKBEK – Hobby presenteerde onlangs de geheel nieuw ontwikkelde OnTour serie, bestaande uit 5 uitgekiende indelingen voor de veeleisende caravanner.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de OnTour vooral bedoeld voor de kampeerders die niet de hele vakantie op één camping willen verblijven maar ook graag rondtrekken.

De OnTour serie bestaat daarom uit compactere, lichtere en smaller gebouwde modellen. De hoeveelheid indelingen in de OnTour serie is niet zo groot maar ze zijn wel heel divers en uiteenlopend zodat bijna iedere caravanner wel een passende indeling zal vinden in de OnTour serie.

 

De serie begint bij de OnTour 360KB, gevolgd door de 390SF, 460 HL and 470KMF en eindigt bij de OnTour 490SFf. De indelingen 360KB en 470KMF zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en beschikken over extra stapel/kinderbedden, de 390SF en 490SFf hebben een vast Frans bed. De 390SF heeft op zijn beurt weer een dwars geplaatst vast bed terwijl de 490 SFf een queensbed en de OnTour 460 HL weer enkele bedden heeft.

Het laatste model heeft ook iets wat we bij andere merken al langer zien maar voor Hobby nog nieuw is: een ruime maar ook ruimtebesparende hangkast boven één van de vaste bedden. Omdat de caravans voornamelijk voor trekkende kampeerders zijn bedoeld, heeft Hobby ze relatief smal gehouden: de modellen 360KB, 390SF en 460 HL zijn 210 cm breed terwijl de grotere 470KMF en 490SFf een breedte van 220 cm hebben.

Herkenbare buitenzijde

Voor het design van de buitenwanden past Hobby een nieuwe printtechniek toe, de wanden zijn gedecoreerd met een aantal nuances in grijstinten, wat fraai harmonieert met de blauwgrijze voorzijde en witte achterzijde. Aan de achterzijde kun de je Hobby OnTour niet herkennen aan de hand van logo’s maar wel aan de opvallende plaats van het derde remlicht, namelijk onderaan, onder het achterraam en het nummerbord.

Lichtgewicht

Alle OnTour modellen zijn gebouwd op een lichtgewicht chassis. Het interieur van de OnTour is ontworpen rond de decors “Peartree” en “Fantasie”. Het lichte bruine hout van “Peartree” laat zich fraai combineren met de roomwitte “Fantasie” elementen waarbij het werkblad en de tafelbladen een robuuste, donkere “Class brown” coating met metallic effect hebben. De vloerbedekking is uitgevoerd in “Akira grey”. De zitgroep van de OnTour heeft een nieuwe, indirecte verlichting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel