Hobby Optima Ontour Edition F op Fiat Ducato-basis

Hobby Optima Ontour Edition F op Fiat Ducato-basis

Hobby Optima Ontour Edition F camper

De Duitse caravan- en camperfabrikant Hobby heeft op de CMT beurs in Stuttgart ook de Optima Ontour Edition F onthuld. Deze speciale editie van de populaire Optima Ontour, een slanke halfintegraal camper, voegt een vleugje extra stijl en gebruiksgemak toe aan het al geprezen model.

Nieuw aan deze Optima Ontour Edition is het feit dat hij niet op basis van een Citroën Jumper maar Fiat Ducato wordt gebouwd. Vandaar ook de aanduiding ‘F’. De CMT in Stuttgart is natuurlijk allang afgelopen, maar camperliefhebbers kunnen deze opvallende camper als ze willen ook van dichtbij bekijken tijdens de Reise + Camping 2024 beurs in Essen. De camper staat ongetwijfeld ook al bij sommige Hobby-dealers in de showroom.

Strak design en ruim en comfortabel interieur voor vier

De Optima Ontour Edition F onderscheidt zich van de reguliere Optima door zijn strakke, sportieve lijnen en moderne kleurstelling. De aerodynamisch geoptimaliseerde vorm zorgt niet alleen voor een eigentijdse uitstraling, maar vermindert ook het brandstofgebruik.

Met zijn compacte afmetingen (7,43 meter lengte, 2,35 meter breedte) is de Optima Ontour Edition F nog redelijk compact, maar biedt hij ook behoorlijk wat ruimte. Binnenin biedt de camper een comfortabele leefomgeving voor maximaal vier personen. De ruime zitgroep is eenvoudig om te zetten in een extra slaapplaats. De keuken is modern ingericht met inbouwapparatuur, inclusief koelkast, vriezer en gasfornuis. Het compacte sanitair omvat een toilet, douche en wastafel. De slimme materiaalkeuze en sfeerverlichting creëren een warme en uitnodigende sfeer.

Betrouwbare techniek en praktische features

De Optima Ontour Edition F is gebaseerd op het betrouwbare Fiat Ducato onderstel en wordt aangestuurd door een krachtige 2.3-liter MultiJet dieselmotor met 140 pk. Volautomatische airconditioning en Truma Combi 6E verwarming zorgen voor een aangenaam klimaat in alle weersomstandigheden. De ruime afvalwatertank (160 liter) en schoonwatertank (120 liter) garanderen langere reizen zonder zorgen.

Introductie en prijsstelling

De Hobby Optima Ontour Edition F is een stijlvolle en praktische camper die perfect is voor avontuurlijke reizigers die waarde hechten aan comfort en flexibiliteit. De compacte afmetingen, moderne voorzieningen en betrouwbare techniek maken deze camper tot een aantrekkelijke keuze voor een onvergetelijke kampeervakantie.

Naar verwachting wordt de Optima Ontour Edition F wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 op de markt gebracht. De exacte datum en specificaties worden later bekendgemaakt. Waar de prijzen van deze camper in andere landen net boven de €80.000 beginnen, zal hij in Nederland vanwege de BPM ruim 100.000 euro gaan kosten. Daarmee bevindt deze camper zich in het hogere middensegment.

Like dit artikel
Tweet dit artikel