Hobby investeert in productiefaciliteit voor kunststof onderdelen

Hobby productie onderdelen kunststof

Hobby’s nieuwe productiehal voor kunststof onderdelen

FOCKBEK – De toepassing van kunststof onderdelen heeft een grote vlucht genomen in de caravan- en camperbouw. Deze onderdelen bieden de ontwerpers en bouwers bijna oneindig veel mogelijkheden qua vorm en constructie.

Ook Hobby heeft dit aspect de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld. Bovendien heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in eigen productiefaciliteiten voor kunststof onderdelen.

Al sinds april 2011 vervaardigt Hobby een groot deel van de kunststof onderdelen in eigen huis zelf. Dit betrof de onderdelen die van Polyurethaan werden gemaakt. De eerste onderdelen werden nog gelakt om ze in de goede kleuren te krijgen. Tegenwoordig worden de onderdelen al bij het begin van de productie in de goede kleur gemaakt zodat ze geen bewerking achteraf meer behoeven te ondergaan.

Sinds begin dit jaar beschikt Hobby namelijk over de allermodernste productiefaciliteiten voor de kunststof delen. De PU-delen worden vervaardigd in een speciaal daarvoor ingerichte hal op het fabrieksterrein in Fockbek. Daar wordt nu een grote variëteit aan kunststof delen voor zowel caravans als camper geproduceerd, zoals wielkasten die dankzij de toepassing van kunststof met een speciale dichtheid extra goed tegen steenslag bestand zijn.

Dankzij deze forse investering heeft Hobby een nog groter deel van het gehele productieproces in eigen huis en is het bedrijf minder afhankelijk van toeleveranciers en logistiek. Bovendien zorgt het voor een aantal extra arbeidsplaatsen in Fockbek.

Like dit artikel
Tweet dit artikel