Hobby stroomlijnt leveringsprogramma campers

hobby campers 2016

Hobby past programma campers in 2016 ingrijpend aan

FOCKBEK – Het Duitse Hobby heeft besloten om het programma campers te stroomlijnen. Een aantal series zullen in modeljaar 2016 daarom uit productie zijn genomen. Best wel opvallend, omdat Hobby juist bekend staat om het omvangrijke, bijna overcomplete leveringsprogramma. Ook opvallend dat Hobby een vrij recent geïntroduceerde serie campers uit het programma haalt.

In de wandelgangen wordt daarom ook gefluisterd dat ons misschien nog wel een hele mooie verrassing te wachten staat op de Caravan Salon 2015. Anderzijds biedt het leveringsprogramma waarmee Hobby modeljaar 2016 de markt betreedt een behoorlijk representatieve afspiegeling van het marktsegment waarin de campers van Hobby zich bevinden.

De 18 campermodellen waarmee van Hobby het leveringsprogramma van modeljaar 2016 invult zijn de modellen uit de Vantana, Optima en Siesta serie. De nog niet zo lang geleden geïntroduceerde Premium serie is dus verdwenen, bovendien is ook de Siesta serie behoorlijk ingekrompen. Daarvan worden in 2016 alleen nog de alkoof campers gemaakt. Van de Premium rest alleen nog een optie: de Optima kan tegen een meerprijs worden geleverd met een achterzijde in de kleur van de cabine. De Optima en Vantana zijn overigens duidelijk de modellen die de komende jaren de kar moeten trekken bij Hobby.

Alle campers van Hobby krijgen in modeljaar 2016 nieuwe, kwalitatief betere ramen. Ze worden voortaan vervaardigd van gegoten in plaats van geëxtrudeerd materiaal waardoor het materiaal nagenoeg vrij is van mechanische spanning. Ook is het materiaal dikker, namelijk 3 mm, waardoor het raam in zijn geheel stabieler is en ook voor een betere geluidsisolatie zorgt. De nieuwe afdichtingen dragen bovendien bij aan een verbeterde waterdichtheid.

Ook zoekt Hobby het in een “All Inclusive” uitrusting. Met de Optima De Luxe en de Siesta De Luxe biedt Hobby, net als bij de caravans, de kopers een overcomplete uitrusting waarmee ze een behoorlijk bedrag kunnen besparen. We zullen later nog uitgebreid op de ontwikkelingen in deze 2 series terugkomen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel