Hobby toont nieuwe Van in Optima-serie

Hobby Optima Ontour Edition

Hobby lanceert Optima Ontour Edition

De meeste nieuwe modellen worden weliswaar in augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf gepresenteerd, maar ook de CMT in Stuttgart blijft voor caravan- en camperfabrikanten een interessant platform om nieuwe modellen te lanceren.

Hobby lanceerde op de grootste toeristische consumentenbeurs ter wereld de nieuwe Optima Ontour Edition, een halfintegraal camper in het ‘Van-segment’.

Optima Ontour Edition

De Hobby Optima Ontour Edition kunnen we beschouwen als instapmodel. Hij is verkrijgbaar als V65 GE (met twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden) en als V65 GF (met tweepersoons dwarsbed). Beide voertuigen hebben een lengte van 6,77 meter, een breedte van 2,26 meter en een maximaal toegestane massa van 3500 kilogram. Ondanks dat het instapmodellen zijn, zijn ze zoals we van Hobby gewend zijn af fabriek compleet uitgerust. Bovendien zijn ze gunstig geprijsd, hebben ze relatief veel bergruimte en een flink laadvermogen van ongeveer 620 kilo.

Indeling en uitrusting

De keuken is voorzien van de bekende Slim Tower koelkast met een inhoud van 140 liter, de compacte badkamer heeft een vaste douchewand. De verwarming en warmwatervoorziening worden verzorgd door een Truma Combi. Achterin hebben ze een garage alsmede wandkasten boven de bedden. De cabineramen kunnen worden verduisterd door middel van een plissé verduisteringssysteem. Verder is de Hobby Optima Ontour Edition onder meer voorzien van lichtmetalen velgen, een bedverbreding voor de enkele bedden, een 22 inch flatscreen televisie en een navigatiesysteem met infotainment.

Like dit artikel
Tweet dit artikel