Hobby breidt programma uit met Vantana buscamper

Hobby Vantana buscamperFOCKBEK – Ook Hobby onderkent de alsmaar groeiende markt voor buscampers. Op de Caravan Salon in Düsseldorf zal het merk daarom haar eerste buscamper, de Vantana, aan het publiek presenteren.

Volgens Hobby is de Vantana, die de splinternieuwe Fiat Ducato als basis heeft, compact maar biedt de camper evengoed alles om er comfortabel in te kunnen rijden en verblijven. Zoals gebruikelijk is het Hobby ook nu weer gelukt om de camper een bijzonder aansprekend uiterlijk te geven, ook het interieur is attractief te noemen.

De koper kan behalve voor de standaard witte carrosserie optioneel ook kiezen voor zilverrijs, staalgrijs, zwart of parelmoer wit. De grijze en grijsblauwe accenten combineren daar alle uitstekend bij. Ondanks de compacte afmetingen is er een natte cel met separate douchemogelijkheid, de keuken is compleet uitgevoerd met een 2-pits gasstel en een ruime Dometic koelkast. De directe en indirecte verlichting geschiedt middels energiezuinige LED’s.

De vloer is vochtbestendig afgewerkt met GFK en heeft een XPS isolatie om condens zoveel mogelijk te voorkomen. De waterleidingen zijn weggewerkt in de geïsoleerde vloer zodat ze goed zijn beschermd tegen bevriezing. De afvalwatertank is voorzien van een automatisch afvoerventiel.

Het interieur oogt zoals we van Hobby gewend zijn: modern, uitnodigend  en sfeervol. De betimmering is naar keuze vervaardigd van vuren/salamander (Karelia) of eiken/magnolia (Ashai). De stoffering is uiteraard leverbaar in verschillende dessins.

Hobby voert ook de Vantana uiteraard uit met het nieuwe CI-BUS systeem. Daarmee kun je alle elektrische apparaten in de camper controleren en regelen via het bijpassende LCD paneel. Optioneel kan dit zelfs via een Wifi module, dan kun je alles vanuit de luie stoel met een app’je op je tablet of smartphone bedienen. Het gemak dient immers de mens, zeker als je op vakantie bent.

Like dit artikel
Tweet dit artikel