Hobby waardeert alle series caravans op in modeljaar 2017

Hobby DeLuxe caravan model 2017

Volop verbeteringen bij de Hobby caravans van bouwjaar 2017

RENDSBURG – Betere uitrusting, meer comfort en modernere techniek. Dat zijn de trefwoorden van Hobby, dat vandaag haar jaarlijkse persconferentie hield.

Het ging vandaag uiteraard om de 2017 modellen. Deze zullen voor de consument te zien zijn op de Caravan Salon in Düsseldorf, die eind augustus de deuren opent. Enkele modellen zullen dan ook al hier en daar bij de dealers te zien zijn.

Deze week konden de dealers en de pers de nieuwe 2017 modellen bewonderen. Ook in modeljaar 2017 zal Hobby de markt betreden met 7 series. Het leveringsprogramma caravans omvat totaal 57 modelvarianten. Het programma begint met de compacte Ontour serie, die nagenoeg onveranderd is en uit 4 indelingen bestaat.

Alle andere modellen worden komend seizoen op diverse punten vernieuwd. Niet alleen zijn er veel details verbeterd, hier en daar zijn er ook ingrijpendere verbeteringen op het gebied van uitrusting, design en techniek. Met uitzondering van de Ontour hebben alle Hobby caravans een bredere toegangsdeur gekregen. Deze is met 40 mm verbreed tot 596 mm waardoor de instap een stukje makkelijker is geworden. De nieuwe, ééndelige deur met binnenliggende scharnieren heeft een fraai design en diverse doordachte details zoals een ingebouwde prullenbak en diverse bergvakken . Het grote raam in de deur, voorzien van plisségordijn, laat veel licht toe in de caravan. Alle modellen hebben, voor zover de indeling het toelaat, ook een iets completere keukenuitrusting. Daarin zien we onder meer een in een nis verstopte handdoekenrek en een nieuwe opbergrail in de keuken

Ook het slaapbereik heeft de nodige verbeteringen. Bij de bedden vinden vinden we daar voortaan elegante zwanenhalzen met richtbare LED-lampen voor een praktische en aangename leesverlichting.

In het woongedeelte van de De Luxe, De Luxe Edition, Excellent en Prestige serie plaatst Hobby nieuwe verlichting in de hoeken en extra LED-leeslampjes. Deze kan met een driestandenschakelaar in diverse lichtsferen worden ingesteld. Ook de LED-verlichting in het algemeen wordt bij de Hoby caravans op detail verbeterd. De bediening krijgt nog meer mogelijkheden voor de spots en lichtrails.

De veiligheid van de caravans wordt ook verbeterd door iets dat we normaal alleen bij cavans uit het hogere prijssegment zien: alle Hobby caravans van modeljaar 2017 worden voorzien van het ANS systeem. Daarmee worden de remmen automatisch gesteld zodat de remkracht bij beide wielen gelijk is én blijft. Dat komt vooral tot uiting bij een noodstop, waarbij de combinatie makkelijker in het goede spoor kan blijven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel