Flipperen met de kayak

kampeerzaken.nlEen dagje Hiswa levert soms verrassende noviteiten op. Hobie, bekend van ’s werelds populairste catamaran, introduceert de Hobie Kayak. Waar wij meestal nogal huiverig zijn om zomaar in een kano of kayak te gaan zitten, want voor je ’t weet lig je in het water te spartelen, de Hobie Kayak is een maatje breder zodat je toch wat stabieler zit.
Het meest bijzondere aan de Hobie Kayak is de aandrijving, je komt namelijk vooruit zónder peddels!
 In plaats van peddelen of roeien bedien je met je voeten een stel pedalen, net zoals op een waterfiets, maar dan effectiever en comfortabeler. Via de pedalen wordt een heus stel flippers aangedreven, waarmee je je aanzienlijk makkelijker voortbeweegt dan met peddels.
De Hobie Kayak is leverbaar in diverse maten en uitvoeringen, zowel als normale één of tweepersoons, een speciale uitvoering voor vissers, voor kinderen of kleinere volwassenen, en een voor 2 volwassenen en een klein kind. Ook is er voorzien in de nodige bergruimte.
Voor wildwatervaren is de Hobie Kayak niet geschikt vanwege de onder de bodem uitstekende flippers, maar flinke golfslag, of zelfs de zee, moeten geen probleem zijn. De Hobie Kayak is leverbaar vanaf ca € 1800 en is in de Verenigde Staten al razend populair, en wordt de kayak niet alleen gebruikt om mee te toeren maar ook als lichaamsbeweging.
kampeerzaken.nlMeer informatie op www.hobie-kayak.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel