“Hoe Vanlife begon”, een reis door de tijd in het Erwin Hymer Museum

"Hoe Vanlife begon” tentoonstelling in het Erwin Hymer Museum

“Hoe Vanlife begon”, een reis door de tijd in het Erwin Hymer Museum

Het is een trend die de afgelopen jaren een ongekende vlucht heeft genomen: Vanlife. De vrijheid van de open weg, het comfort van je eigen huisje op wielen en de mogelijkheid om op elk moment te kunnen gaan en staan waar je wilt.

Maar waar begon het allemaal? Het Erwin Hymer Museum in Bad Waldsee neemt je mee op een fascinerende reis door de tijd met de tentoonstelling “How Vanlife Started”.

Terug in de tijd

De tentoonstelling duikt diep in de geschiedenis van het camperleven, terug naar de wortels van deze beweging. Het begon allemaal meer dan zeventig jaar geleden, toen de eerste camperbusjes werden gebouwd. Deze voertuigen, die oorspronkelijk bedoeld waren als eenvoudige transportmiddelen, werden al snel omgebouwd tot mobiele woningen, waarmee de basis werd gelegd voor het huidige vanlife.

De Bulli centraal

Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de prominente rol van de VW-Bulli. Deze iconische camper heeft uiteraard een speciale plaats in het hart van vele camperliefhebbers. De tentoonstelling laat zien waarom de Bulli zo populair werd en hoe het model heeft bijgedragen aan de opkomst van het camperleven. Maar de tentoonstelling gaat verder dan alleen de bekende modellen. Het toont ook minder bekende pioniers van het fenomeen vanlife, waardoor bezoekers een compleet beeld krijgen van de evolutie van het camperleven.

Multimediale ervaring

De tentoonstelling is niet alleen een verzameling van campervans. Het is een multimediale ervaring die de bezoekers meeneemt naar de wereld van het Vanlife. Door middel van foto’s, reisverhalen en andere tentoongestelde objecten krijgen bezoekers een gevoel van wat het betekent om “on the road” te zijn. De tentoonstelling wekt de reislust en de avontuurlijke geest van de bezoekers, waardoor ze misschien zelf de stap willen zetten naar het Vanlife.

Bad Waldsee

Het Erwin Hymer Museum is gelegen in Bad Waldsee, een pittoresk stadje in de regio Oberschwaben, gelegen tussen de Bodensee en Ulm. Wie via de A7 richting de Alpen of het zuiden rijdt, zou kunnen overwegen om in die regio een tussenstop te maken en het museum te bezoeken Op de terugweg kan natuurlijk ook. De tentoonstelling “How Vanlife Started” loopt tot 10 september en is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, met verlengde openingstijden op donderdag tot 21 uur. De toegangsprijzen zijn redelijk en er zijn speciale tarieven voor kinderen, gezinnen en groepen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel