Holtkamper breidt tenttrailer uit met robuuste drager voor e-bikes

Op deze Holtkamper  tenttrailer passen maar liefst 4 e-bikes

Op deze Holtkamper tenttrailer passen maar liefst 4 e-bikes.

EMMEN – Bijna alle vouwwagens bieden wel de mogelijkheid om er fietsen mee te vervoeren. Dat gaat dan middels een aantal steunen op het dak, dissel of met een fietsendrager op een kogelkoppeling achterop. Zo ook bij de tenttrailers van Holtkamper, waar er de nodige mogelijkheden zijn in de vorm van bijvoorbeeld de Multi-Talent-Trailer of een drager op kogelkoppeling.

Deze mogelijkheden hebben in het geval van de veel zwaardere e-bikes wel de nodige beperkingen. Een e-bike is door zijn hogere gewicht immers vaak te zwaar voor een normale fietsendrager, en als de fietsendragers bovenop de tenttrailer zijn bevestigd is het ook nog eens een aardige krachttour om de e-bikes daar bovenop te tillen.

Als de tenttrailer op de camping moet worden uitgeklapt en opgezet zullen de e-bikes er bovendien eerst weer van af moeten worden getild wat het vakantiegevoel natuurlijk niet bepaald ten goede komt.

Vandaar dat Holtkamper een andere oplossing liet zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, namelijk een verlenging van het chassis met daarop fietsendragers voor maar liefst vier e-bikes. Een min of meer permanente oplossing, maar ook een uitkomst voor hen die de e-bike regelmatig meenemen op de tenttrailer. De tenttrailer kan, als de e-bikes op de steun staan, namelijk gewoon kan worden uitgezet en opgeklapt. Bovendien is er, in tegenstelling tot tijdelijke oplossing bij de bouw van de tenttrailer al rekening gehouden met het gewicht van de e-bikes zodat de gewichtsverdeling daar zo min mogelijk onder te lijden heeft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel