Productie Homecar en Constructam gestaakt

kampeerzaken.nlDe productie van de Homecar campers en Constructam caravans is door het faillissement van het productiebedrijf Home Partner medio deze maand stil komen te liggen.

 

Home Partner werd in 2008 opgestart na het faillissement van de Tirus Groep (met de merken Chateau, Kip, Avento, Homecar, Delta, Beyerland en Cristall). Bij de doorstart van het productiebedrijf beschikte het over een goed gevulde orderportefeuille, deels bestaande uit de productie van de wanden voor de caravans van Kip. 


 

De crisis zorgde echter dat in belangrijke exportlanden als Engeland en Zweden de verkopen fors daalden, ook stonden de wisselkoersen, met name de Engelse Pond, onder druk. De terugval van deze verkopen, in combinatie met het wegvallen van opdrachten voor Kip caravans (waar de wanden sinds enige tijd in eigen huis worden geproduceerd) en de sterk verminderde mogelijkheden tot financieringen hebben tot de huidige situatie geleid. 

 

De directie van Homecar en Constructam betreurt het faillissement van het productie- en assemblage bedrijf en bekijkt welke mogelijkheden zij hebben om de productie te hervatten. De directie geeft aan dat daarbij diverse scenario’s worden bestudeerd. Voor de goede orde: de merken zelf vallen buiten het faillissement, dat alleen het productiebedrijf betreft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel