Hoog en droog in ‘hangtent’ Stingray

Tentsile-StingrayEen kruising tussen een hangmat en een tent, daar lijkt de Tentsile Stingray nog het meest op.

Met deze ‘hangtent’ weet je zeker dat je geen gespuis in je tent krijgt, zoals insecten, spinnen, slangen of roofdieren. Ook ben je bestand tegen sneeuw, grondvorst, fikse regenbuien, heb je geen last van oneffen grond en houd je alles lekker droog.

Na grotere prototypes in de vorm van een ster voor zes tot acht personen is de Stingray een kleiner, goedkoper model geïnspireerd op een rog. Met spanbanden hang je de tent tussen drie bomen, wat volgens de makers niet meer dan tien minuten duurt. In het midden van de bodem zit een flap waardoor je met behulp van een touwladder de tent in en uit klimt. Gewoon op de grond slapen kan trouwens ook, dan maak je gebruik van een zijdeur. Er is slaapplek voor drie volwassenen met bagage, de tent kan maximaal 400 kilogram dragen. Zo zwevend tussen de bomen heeft de tent wel wat weg van een vliegende schotel.

tentsile_stingrayDe man achter de Stingray is architect Alex Shirley-Smith. Hij ontwerpt ook boomhutten, voor een BBC-programma ontwierp hij er tientallen. Met zijn uitvinding kan iedereen ervaren hoe het voelt om in de lucht te slapen. De makers van Tentsile hopen de tent ook in te kunnen zetten bij humanitaire rampen zoals overstromingen. Men werkt aan een driepotige standaard zodat de bomen niet meer noodzakelijk zijn.

Meer informatie: Kickstarter

Like dit artikel
Tweet dit artikel