Hornbach verkoopt bouwsets voor modulaire camperinrichting

Hornbach bouwsets modulaire camperinrichting

Hornbach verkoopt bouwsets voor modulaire camperinrichting

De Duitse bouwmarktorganisatie Hornbach heeft de stijgende populariteit van met name buscampers ontdekt, evenals de vooral de bij onze oosterburen razend populaire modulaire inrichtingen voor buscampers.

Hornbach heeft daarom een aantal bouwsets voor de ombouw van een bestelwagen of personenbus aan het assortiment toegevoegd. De Nederlandse Hornbach-vestigingen zijn voor zover wij weten nog niet zo ver. Niettemin is het een interessante ontwikkeling, ook omdat je ze online kunt bestellen.

Want de modules zijn dan vooral bedoeld voor een tijdelijke – verwijderbare – inrichting, het kan voor de niet zo handige zelfbouwer een aardige zetje in de goede richting geven. Je kunt ze immers ook vastschroeven, zodat ze geen tijdelijk karakter meer hebben. Hornbach is overigens niet de enige bouwmarktorganisatie die de recreatiemarkt heeft ontdekt. De Zweedse Biltema bouwmarkten hebben een al jarenlang een redelijk omvangrijk assortiment watersportartikelen en de Duitse Bauhaus bouwmarkten hebben voor de watersporters een tijd geleden een ‘Nautic’-afdeling opgezet. Bauhaus is inmiddels een bekend adressen voor watersporters in Noord-Duitsland geworden. Hoewel het bedrijf op dit moment niet zoveel aandacht aan de camperaar besteedt, kun je bij een aantal houtafdelingen van Bauhaus al een tijdje ‘Banova Ply’ balsa multiplex kopen. Ook is daar onlangs ‘Garnica Ultralight’ aan het assortiment toegevoegd, een nieuw lichtgewicht sandwichpaneel met populier multiplex buitenlagen en een polystyreen kern, verkrijgbaar in een dikte van 12, 18 en 30 millimeter.

Hornbach bouwsets voor buscampers

Hornbach bouwsets modulaire camperinrichtingConcurrent Hornbach gaat sinds kort nog een stap verder. Hier kun je onder het eigen merk ‘Buildify’ een assortiment modulaire meubelen voor buscampers vinden. De elementen zijn samengesteld uit gefreesde berkenmultiplex panelen, die je in elkaar kunt steken. Hornbach heeft verschillende elementen, die geschikt zijn voor de meest voorkomende bestelwagens zoals de Fiat Ducato, Mercedes Sprinter alsmede de VW Crafter, T5 en T6. Er is een achterste opbergbox met bedfunctie en lades in twee verschillende hoogtes. Ook is er een bed- en opbergboxsysteem dat in de lengterichting wordt gemonteerd en daardoor veelzijdiger kan worden geplaatst. De vorm en uitsparingen zijn zo ontworpen dat de elementen precies in de voertuigen passen. Ook heeft de bouwmarkt op de website uitgebreide instructies geplaatst, inclusief video’s.

Niet zo heel goedkoop

Hornbach bouwsets modulaire camperinrichtingDe prijs is uiteraard aantrekkelijker dan kant-en-klare modules, al lijken ze ook niet zo heel goedkoop. De afzonderlijke modules kosten rond de 500 euro. Voor de meeste buscampers zijn twee of drie elementen voldoende, zodat je voor 1000 à 1500 euro een aardig begin van de camperinrichting hebt. Dat is nog steeds een heleboel geld maar het scheelt de zelfbouwer wel ontzettend veel tijd, en ergernis als het eeuwige ‘passen en meten’ toch niet het gewenste resultaat oplevert.

De bouwsets bestaan alleen uit de multiplex onderdelen, je moet er dus nog wel de nodige ‘hardware’ zoals scharnieren, greepjes, uittrekelementen en schroeven bij kopen. Die worden in de Duitse webshop van Hornbach netjes bij de bouwsets vermeld; ook de constructie-instructies zijn inbegrepen. Ook kun je bij Hornbach de benodigde dempings- en isolatiematerialen kopen. Het multiplex is onbehandeld dus de elementen kunnen in een kleur naar keuze worden afgewerkt. Voor zover wij kunnen zien levert de Duitse webshop van Hornbach ook naar adressen in Nederland.

Like dit artikel
Tweet dit artikel