Horntools Uranos daktent met aluminium hardshell

Horntools Uranos daktent

Horntools Uranos daktent met aluminium hardshell

Horntools, een Oostenrijks specialist in accessoires voor offroad rijden, heeft een nieuwe hardshell daktent op de markt gebracht.

In tegenstelling tot de meeste hardshells van daktenten is de nieuwe Uranos daktent niet van kunststof maar van aluminium. Dat heeft als voordeel dat er ook een dakdrager op de daktent kan worden bevestigd.

Slechts 15,5 cm hoog

Bovendien is de Horntools Uranos opvallend vlak uitgevoerd en neemt hij daardoor amper hoogte in beslag. Hij is in ingeklapte toestand slechts 15,5 centimeter hoog. Evengoed biedt hij ruimte om er ook niet al te dikke slaapzakken in op te kunnen bergen. De 2,5 millimeter dikke aluminium honingraatplaat is versterkt met aluminium profielen. De gasdrukkleppen en overige onderdelen van de buitenzijde zijn gemaakt van roestvrijstaal. De meegeleverde telescoopladder heeft een lengte van maximaal 2,30 meter en kan aan alle zijden worden bevestigd.

Dakdrager

De Uranos daktent is aan de zijkanten namelijk rondom voorzien van sleuven waaraan ook een Horntools-dakdrager kan worden bevestigd. Hier kan naar keuze een eenvoudige of een grote dakdrager worden gebruikt. De eenvoudige Horntools drager kan worden belast met 50 kilo als de daktent gesloten is, met 35 kilo als de daktent geopend is. Kiest men de grotere (zwaardere) dakdrager, dan mag deze bij een geopende tent met slechts 20 kilo worden belast.

Interieur

De tent is dubbeldaks uitgevoerd. Het buitenste tentdoek is gemaakt van katoenen canvas met een PU-coating die bestand is tegen een waterkolom van 2.000 millimeter. De katoenen binnentent is voorzien van een warmte-absorberende coating. De hoogwaardige koudschuim matras is 7 centimeter dik. Je vindt in het interieur diverse opbergzakken, bagagenetten en andere opbergmogelijkheden. Daarnaast zijn er twee ringen waaraan bijvoorbeeld lampen kunnen worden opgehangen. Om ook als het regent droog binnen te kunnen komen, is de voorste opening voorzien van een opvouwbare luifel.

Twee maten

De daktent is verkrijgbaar in twee maten. De variant met een ligvlak van 210 x 120 cm meet uitwendig 218 x 128 x 15,5 cm en weegt 77 kilo. De variant met 140 cm breed ligvlak is uitwendig 218 x 148 x 15,5 cm groot en weegt 77 kilo. De daktenten kosten respectievelijk 3000 en 3200 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel