Hotel-VW-California: legaal overnachten in de natuur

Hotel-VW-California

Hotel-VW-California: legaal overnachten in de natuur

Eigenaren van California en Volkswagen-campers kunnen exclusief overnachten op unieke locaties in het Duitse platteland. Dit “Hotel-VW-California” wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Volkswagen Bedrijfswagens en hinterland.camp.

De naar eigen zeggen spectaculaire “once in a lifetime” locaties bevinden zich bijvoorbeeld langs de rivier de Weser. Wie nog geen California-camper bezit, kan ook kans maken om een roadtrip te winnen met één van de drie VW-campers en ook op zo’n unieke plek te overnachten.

Vrijheid

Bijna geen enkele andere camper staat zo voor het gevoel van vrijheid en avontuur als de Volkswagen California en de vroegere Volkswagen Westfalia buscampers. Ook de nieuwe Caddy California en Grand California bieden een soortgelijke ervaring als de bijna icon Volkswagen buscamper. Maar het zoeken naar een mooie overnachtingsplek is niet altijd even makkelijker. Vooral voor camperaars die op een legale manier willen overnachten op mooie plekjes midden in de natuur.

De plaatsen zijn even gevarieerd als de wensen van de gebruikers van de California. Zo is er locatie bij een afgelegen meer in Oost-Friesland, eentje bij een boerderij aan de oever van een rivier, in een boomgaard met uitzicht op de skyline van Frankfurt, een alpacaboerderij aan de Noordzee, een prachtige boerderij met directe toegang tot een kano-/kajakgebied en nog veel meer.

Hotel-VW-California

Voor diegenen die dat graag willen, biedt het “Hotel-VW-California” tot 7 november de mogelijkheid om op een beperkt aantal unieke plaatsen in de natuur te overnachten en te genieten van het gevoel van vrijheid en eenzaamheid. Legaal wild kamperen, om het zo maar te zeggen. De staanplaatsen bevinden zich in verschillende regio’s van Duitsland.

Samenwerking

Om dit mogelijk te maken, is Volkswagen Bedrijfswagens een samenwerking aangegaan met hinterland.camp. Hinterland is het toonaangevend Duits portaal voor het vinden van tent- en kampeerplaatsen op particulier terrein, midden in de natuur en ver weg van overbevolkte campings. Samen met hinterland.camp worden er steeds weer nieuwe plekken beschikbaar gesteld. Op deze manier stelt Volkswagen haar trouwe fanclub in staat om een road trip te maken naar indrukwekkende locaties. De overnachtingsplekken die worden aangeboden zijn niet alleen beschikbaar voor bestuurders uit Californië, maar voor iedereen die met een VW-camper rijdt. Wie nog geen camper heeft, kan via het platform deelnemen aan een verloting om één van de drie California-campers te mogen voor een roadtrip en zo toch deel op zo’n unieke locatie te overnachten.

Meer informatie en de boekingsmogelijkheid voor het “Hotel-VW-California” zijn te vinden op www.hinterland.camp/hotel-vw-california.

Like dit artikel
Tweet dit artikel