Houten inrichting voor VW California Beach

Houten inrichting voor VW California Beach

Houten meubels voor de VW California Beach

ZOETERMEER – De Volkswagen California Beach is, in tegenstelling tot de Coast en Ocean, puur een vrijetijdsvoertuig. Hij beschikt dan ook niet over een keukenblokje.

De California Beach beschikt echter wel over een hefdak en een achterbank die je tot tweepersoons bed om kunt bouwen. Je zou er dus wel degelijk in kunnen overnachten. Wie dat inderdaad wil doen, en dan ook over een eenvoudige kookgelegenheid en wat meer bergruimte wil beschikken, zou eens naar de losse modules van Gerd Niederlechner kunnen kijken.

Gerd’s bedrijfje heet ‘Natürliche Reisemobile’ en is gevestigd in het Beierse Ottensoos. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze daar vooral gespecialiseerd in natuurlijke materialen. Dat geldt ook voor de inbouwunits die Gerd voor de California Beach maakt. Die worden namelijk met de hand vervaardigd van 19 mm dik eiken multiplex, dat geolied wordt voor een natuurlijke uitstraling. Daarmee brengt Gerd dus ook heel nadrukkelijk het nodige ‘hout’ aan in de automotive look van de Volkswagen California.

Gerd levert volgende 4 zaken voor de Volkswagen California Beach: een keukenmodule, een hoge bergkast, een opbergbox voor achter de achterbank en een set bovenkastjes.

Houten inrichting voor VW California BeachHet keukenblok kost 820 euro en is 65 cm hoog, 50 cm diep en 35 cm breed. De module biedt geen spoelbakje, maar wel een éénpits kookplaatje.De hoge kast heeft een adviesprijs van 720 euro en biedt behoorlijk wat bergruimte. De afmetingen bedragen 125 x 57 x 30 cm (h x b x d). De opbergbox die je achter de achterbank kunt plaatsen meet 60 x 70 x 60 cm is voorzien van 2 kaden en kost 850 euro. De set bovenkastjes kost 890 euro en meten 120 x 40 x 15 cm. Wie het slaapcomfort wil verhogen, kan bij Gerd Niederlechner ook terecht voor een 8 cm dikke koudschuimmatras.

Alle modules kunnen zonder gereedschap in de bodemrails van de VW California worden bevestigd. We benadrukken dat de VW California Beach met het aanbrengen van deze modules nog niet voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt voor het verkrijgen van een camperkenteken en het daaraan gebonden ‘kwarttarief’ van de motorrijtuigenbelasting. In die eisen is onder meer vermeld dat de inrichting niet demontabel mag zijn en dat er ook een spoelbakje aanwezig moet zijn.

Dat spoelbakje zal voor Gerd Niederlechner overigens vrij eenvoudig te realiseren zijn, en ook de bevestiging van de modules aan de rails kan ongetwijfeld worden aangepast. Zijn bedrijfje is gespecialiseerd in maatwerk, en bouwt buscampers in alle soorten en maten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel