HRZ Reisemobile presenteert buscamper met originele, flexibele indeling

HRZ Reisemobile Mambo buscamper

HRZ Reisemobile presenteert buscamper met originele, flexibele indeling

De Duitse camperbouwer HRZ Reisemobile toonde op de Caravan Salon en op haar eigen huisbeurs een buscamper op basis van de Mercedes Sprinter met een geheel afwijkende en flexibele indeling.

HRZ Reisemobile nam bij de Mambo afscheid van de klassieke buscamperindeling en koos voor een flexibele indeling die in afzonderlijke rij-, eet- en slaapstanden schuift en uitklapt. Ondanks zijn compacte afmetingen biedt de Mambo comfortabel twee mensen en hun fietsen, inclusief keuken, badkamer en zitgroep.

Flexibele indeling

Gezien de vrij geringe breedte van de Mercedes Sprinter koos HRZ Reisemobile voor een in de lengte geplaatst tweepersoons bed. Dit is overdag voor de helft opgeklapt. Het bed is vrij hoog, zodat daaronder een enorme bergruimte beschikbaar is. Aan de kant van de woonruimte zijn onderin het bed een aantal laden en kastjes gemaakt. Vanuit de achterdeuren is er ook een grote bergruimte beschikbaar. Voor het bed bevindt zich een tweepersoons zitgroep (standaardzit) waarvan de tafel als een lade in en uit het bed kan worden geschoven. Dat is ook nodig om het zitje aan de linkerzijde van de camper te kunnen gebruiken.

Bed schuift uit

Om het bed gebruikslaar te maken, schuift dit als het ware over de zitgroep en het keukenblok heen. Het reikt dan tot aan de badkamer, die zich achter de bestuurdersstoel bevindt. Het uitkleppen van het bed, dat riante afmetingen heeft (200 x 166 cm is buitengewoon groot voor een camper, laat staan voor een buscamper) gebeurt door de helft van het bedframe met lattenbodem als een grote lade uit te schuiven. Daarna is het een kwestie van de losse matrasdelen op hun plek leggen. Het enige wat in de Mambo van HRZ Reisemobile ongeveer op een standaard plek zit, is het keukenblok. Dat is aan de rechterzijde bij de schuifdeur opgesteld.

Badkamer en keuken

Ook in de compacte badkamer is het schuiven geblazen. De wastafel is namelijk uitschuifbaar. Net als in de eerder geïntroduceerde ConceptCamper van HRZ Reisemobile zagen, bevat ook de compacte keuken van de Mambo een tweepits kooktoestel plus spoelbakcombinatie, met neerklapbare deksels die als enige werkbladruimte dienen. Aan de voorzijde van het keukenblok is een 69-liter koelkast geplaatst, die ook van buiten toegankelijk is.

Verder heeft de Mambo een 240-Ah huishoudaccu, een Truma Combi-verwarming (een dieselversie is optioneel), een 120 liter schoonwatertank en een 80 liter vuilwatertank. Het basisvoertuig is de net geen zes meter lange Mercedes Sprinter met een 2,2-liter CDI-motor van 161 pk en een “Freedom”-pakket. De camper is optioneel ook met vierwielaandrijving leverbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel