Human-Comfort introduceert flexibele slaapzak met Flexcomfort slaapsysteem

Flexcomfort slaapzak van  Human Comfort

Flexcomfort slaapzak van Human Comfort

ZWAAG- Eén van de grootste dilemma’s bij de aanschaf van de juiste slaapzak is vaak de onvoorspelbaarheid van de buitentemperatuur waarvoor de slaapzak nodig is. Kampeerders die in het voorseizoen op vakantie gaan worden nog wel eens verrast door de koude nachten.

Ook midden in de zomer zijn er campings waar het ’s nachts onaangenaam koud kan worden en de nachttemperatuur sterk daalt. Zeker als men op een luchtbed slaapt kan de optrekkende koude er voor zorgen dat je midden in de nacht wakker wordt van de kou.

Er zijn meerdere oplossingen voor dit probleem. De beste oplossing is niet te slapen op een luchtbed maar op een zelfopblaasbaar matras. Deze hebben namelijk een foam vulling en zorgen voor een goede isolatie waardoor de koude grond niet in contact kan komen met het lichaam. Een andere oplossing is door op he tluchtbed eerst een fleece deken te leggen. Men kan ook een warmere slaapzak aanschaffen maar die kan in de zomermaanden bij warme nachten wel eens eens veel te warm zijn.

Human-Comfort biedt een andere oplossing voor dit probleem, in de vorm van het Flexcomfort slaapsysteem, dat is voorzien van een Thermoliner. Dit slaapsysteem zorgt er voor dat men altijd de juiste slaapzak bij zich heeft. Tijdens koude nachten kan er namelijk een Thermoliner (isolerende binnenslaapzak) worden vastgemaakt in de slaapzak. Doordat deze met lusjes worden vastgezet blijft deze goed op zijn plaats en draait niet om je heen. Deze Thermoliner is aan één zijde gevoerd met slaapzak vulling en zorgt voor een extra warme isolatielaag. Mocht het in de zomer erg warm zijn kan deze lakenzak ook als losse slaapzak worden gebruikt. De slaapzak zelf kan ook als dekbed fungeren.

De slaapzakken in het Flexcomfort systeem zijn leverbaar met twee verschillende vullingen:
1. Slaapzak Artige XL (280 gr/m 3D vulling en comfort temperatuur van 6 graden)
2. Slaapzak Turenne XL (400 gr/m 3D vulling en comfort temperatuur van 0 graden)

Het is ook mogelijk om twee verschillende Flexcomfort slaapzakken aan elkaar te ritsen. Hierdoor ontstaat een royale 190 cm brede tweepersoons slaapzak met verschillende diktes. Tijdens warme nachten slaapt men met de dunne variant aan de bovenzijde, tijdens koude nachten slaap je met de dikke zijde naar boven. Ook hier bestaat de mogelijkheid om een extra twee persoonsliner of Thermoliner te plaatsen waardoor koude nachten echt tot het verleden behoren.

Meer informatie over dit nieuwe slaapsysteem is te vinden op de website van Human Comfort.

Like dit artikel
Tweet dit artikel