Humbra Firefly biedt schaduw vanaf de trekhaak

Humbra Firefly

Humbra Firefly biedt schaduw vanaf de trekhaak

Bij het kamperen komt vaak de behoefte aan schaduw of bescherming tegen de regen naar voren. Daarvoor maken we doorgaans gebruik van een voortent of luifel die aan het voertuig wordt bevestigd.

In de Verenigde Staten wordt ook wel gebruik gemaakt van een soort luifel, die doet denken aan een paraplu maar die je als een harmonica uitvouwt. Deze is echter bedoelt voor montage aan de dakdragers. De nieuwe Humbra Firefly is daar een slim alternatief op, die je aan de trekhaak van de trekauto, buscamper of camperbusje kunt bevestigen.

Schaduw waar je maar wilt

De Firefly heeft ten opzichte van traditionele voertuigluifels aanzienlijke voordelen. Hij is licht, veelzijdiger en kan snel op het voertuig worden opgezet. Deze slimme oplossing is bedacht door Kevin Craford, een expert in design en fabricage, tijdens een reis naar Death Valley. De Humbra Firefly onderscheidt zich door zijn gebruik van hoogwaardige materialen en constructie, ontwikkeld in samenwerking met MDT-tex, een toonaangevende producent van zonne- en regenbeschermingssystemen.

Robuust en windvast

De Firefly is zowel gestroomlijnd als robuust, zodat hij tegen de nodige wind kan. Het unieke design van de luifel en de trekhaakbevestiging is gepatenteerd. Deze combinatie zorgt voor een stevige en stabiele ondersteuning van de grote ovalen paraplu, die een formaat van 450 x 270 centimeter heeft. Hij is overigens in principe gemaakt voor een pick-up, maar moet ook op de meeste SUV’s en bestelwagens passen. Hij zal vanwege de hoogte van 240 centimeter echter niet zomaar op buscampers en camperbusjes met een verhoogd dak passen.

Elk onderdeel is handgemaakt in de VS, waarbij aandacht is besteed aan elk detail van de constructie en afwerking. Mede dankzij de innovatieve ondersteuning met 12 metalen baleinen biedt hij voldoende stabiliteit en duurzaamheid. Het materiaal is een duurzame polyester stof, en het geheel weegt ongeveer 12 kilo. Daarbij komt nog de bevestiging voor de trekhaak, die ongeveer 6 kilo weegt. Deze bevestiging biedt een flinke bodemvrijheid en kan ook worden gebruikt met zowel geopende achterklep/achterdeuren. Ingeklapt heeft de Firefly een formaat van 155 x 41 x 25 centimeter.

Early Bird aanbieding

In de Kickstarter-campagne is de Firefly nog een paar dagen als ‘Early Bird’ aanbieding beschikbaar voor een speciale introductieprijs van net geen 1200 dollar, exclusief verzendkosten. In de webshop van Humbra USA zijn verschillende varianten van de Firefly beschikbaar, waaronder modellen voor vaste en inklapbare trekhaken. Ook zijn er extra accessoires beschikbaar, waardoor de Firefly kan fungeren als een draagbare parasol, dus los van het voertuig.

Een ding is jammer: hij is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar en hij is ontwikkeld voor een afwijkend, Amerikaans model trekhaak. Het is dus nog even afwachten of hij te zijner tijd ook hier te koop zal zijn. Of hij dan past op de kogel van de trekhaken die wij hier kennen, valt te betwijfelen. Niettemin een interessant concept.

Like dit artikel
Tweet dit artikel