Huttopia concept in trek bij Nederlandse kampeerders

Huttopia camping vakantiepark

Huttopia concept slaat aan bij Nederlandse kampeerders

Het aantal boekingen voor Huttopia Campings en Villages vanuit de Nederlandse markt is in de eerste vier maanden van dit meer dan verdubbeld, vergeleken met 2021. De Nederlandse kampeerders lijken het concept van Huttopia te hebben ontdekt.

Natuurlijk speelt ook mee dat er deze zomer nagenoeg geen maatregelen met betrekking tot de coronapandemie te verwachten zijn. We ‘mogen’ weer naar het buitenland en dat doen we ook graag. Maar daarnaast is ‘natuur’ en ‘beleving’ steeds belangrijker voor ons aan het worden, wat de keuze voor een verblijf bij Huttopia vanzelfsprekender doet lijken.

Natuurbeleving

Huttopia camping vakantieparkIn de Huttopia-filosofie draait alles om natuurbeleving, buiten zijn, outdoor-activiteiten en campingspirit met modern comfort maar zonder toeters en bellen. Deze filosofie lijkt de Nederlandse vakantieganger aan te spreken. Bij de Nederlandse boekingen dit jaar betreft het merendeel (75%) vakanties in de Huttopia-bestemmingen in Frankrijk. Vorig jaar bleven veel Nederlanders nog in eigen land. Toen waren de meeste reserveringen nog voor Camping De Roos aan de Overijsselse Vecht, de eerste Huttopia-locatie in Nederland. Nu de Nederlandse kampeerders Huttopia ‘ontdekt’ hebben, is het aantal boekingen vanuit Nederland enorm gegroeid. Maar liefst een kwart van de boekingen bij Huttopia is afkomstig uit Nederland. Daardoor is Nederland in korte tijd uitgegroeid tot de voornaamste buitenlandse markt, na het thuisland Frankrijk.

Groeiende vraag vanuit Nederland

Huttopia camping vakantiepark‘Wij zien een groeiende vraag naar onze bestemmingen in Frankrijk’, vertelt Samuel Lafforest, manager Huttopia Nederland. ‘Vooral de regio’s Ardeche en de Loire doen het goed. Dat ons concept aanspreekt, blijkt ook uit het groeiend aantal repeaters. Onze gasten zijn blij met de ruime opzet van de campings en villages, het aanwezige comfort en ze houden van een groene omgeving. Dit sluit naadloos aan op de Huttopia-visie waarin natuur áltijd voorop staat.’

Accommodaties

Huttopia camping vakantiepark CahutteOp dit moment Huttopia heeft 47 campings en villages in Frankrijk en wil de komende jaren verder uitbreiden. De meeste accommodaties van Huttopia zijn een eigen ontwerp. Ze worden zoveel mogelijk gebouwd met duurzame materialen zoals hout en canvas. Ze staan nooit in een rijtje naast elkaar, maar zijn speels door elkaar in het groen geplaatst, en hebben altijd met een terras met ‘groen uitzicht’. De ‘Cahutte’ is een van de populairste modellen. Beneden vind je daar alle comfort in een houten blokhut, boven slaap je heerlijk onder tentdoek. De Cahutte heeft een sfeervolle houtkachel voor de koude avonden en een eigen badkamer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel