Huttopia opent nieuwe locaties aan Franse meren

Huttopia opent nieuwe locaties aan Franse meren

Huttopia opent nieuwe locaties aan Franse meren

Hoewel Huttopia uiteindelijk in heel Europa wil uitbreiden, gaat men dit jaar in het thuisland Frankrijk vier nieuwe bestemmingen openen.

Aan het begin van komend zomerseizoen zal Huttopia vier nieuwe bestemmingen openen. Twee daarvan liggen direct aan een van de vele Franse meren. Van de in totaal 47 Huttopia-locaties in Frankrijk zijn er nu 8 bestemmingen aan een meer gelegen.

Hoewel we vanwege diverse redenen toch wat dichter bij huis op vakantie gaan, wil dat nog niet zeggen dat we minder behoefte aan ‘water’ hebben. Vakantie vieren aan zee of aan een meer biedt toch altijd wat extra plezier. Daarom opent Huttopia binnenkort nieuwe locaties aan het Lac de L’Uby (in Zuidwest Frankrijk) en het Lac de Serre-Ponçon in de zuidelijke Alpen. Beide campings passen feilloos in de Huttopia-filosofie. Ze zijn gelegen in een prachtig landschap, omringd door een mooie natuur, zijn ruim opgezet, met veel privacy, en bieden de gasten volop gelegenheid om de omgeving te ontdekken.

Camping Huttopia Lac de Serre-Ponçon

Huttopia omschrijft Camping Lac de Serre-Ponçon als een ‘Verborgen parel in de Alpen’. De camping ligt aan het turquoisekleurige water van het Lac de Serre-Ponçon, het grootste stuwmeer van de Alpen. De camping is gelegen in een inspirerende omgeving voor allerlei watersportactiviteiten maar je kunt er ook uitstekend bergwandelen, bergklimmen, mountainbiken, kanoën en raften. Het paradepaardje is het mooie natuurlijke zwembad met uitzicht over het meer.Op het terrein van 19 ha zijn gasten welkom met eigen tent, caravan of camper. Ook is er keuze uit verschillende verhuuraccommodaties, zoals houten chalets en comfortabele tenten.

Camping Huttopia Lac de L’Uby

Aan een ‘zonnig meer in de Campagne’, zo omschrijft Huttopia deze camping. De camping heeft een verwarmd zwembad, maar ook een eigen strandje. Veel accommodaties liggen direct aan het meer, voor een frisse duik op elk moment van de dag. Hij is gelegen aan Lac de L’Uby, centraal in de zonnige Gascogne. Dit is de streek van de gelijknamige wijnen, armagnac, traditionele gastronomie en pittoreske dorpen. De Fransen noemen een gebied als dit ‘terroir’ of ‘campagne’. Typisch Fans platteland dus, met een groene rustieke omgeving van bossen, wijngaarden, velden en meren. Bovendien is de Gascogne gezegend met een boeiende keuken. De omgeving leent zich prima voor fiets- en wandeltochten, of voor de nodige ontspanning in de thermale baden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel