Huttopia opent vijfde ‘Village’ in Verenigde Staten

Huttopia opent vijfde ‘Village’ in Verenigde Staten

Huttopia opent vijfde ‘Village’ in Verenigde Staten

Het is alweer een tijdje geleden dat het Franse Huttopia zijn vleugels in Noord-Amerika heeft uitgeslagen. Komend jaar wil Huttopia weer een nieuwe ‘Village’ in Noord-Amerika openen.

Daarmee komt het Franse concern op zes locaties, die alle zoals gebruikelijk midden in de natuur van de Verenigde Staten en Canada zijn gevestigd.

Andere kampeerbeleving

Dat Huttopia ook in Noord-Amerika is gevestigd, is niet toevallig. Want juist in Canada deden de oprichters Philippe en Céline Bossanne hun inspiratie op voor natuurcampings en voor het latere Huttopia. Daar heeft kamperen een heel andere betekenis dan in Europa. Het staat daar veel meer in het teken van buiten leven, te midden van de natuur. In de namiddag steek je daar je kampvuurtje aan om je marsmallows te roosteren en later ook je maaltijd te bereiden. Je hebt er alle ruimte en kunt er ook eindeloos zwerven door de natuur, waar je meer dieren dan mensen tegenkomt.

De Huttopia-locaties combineren het gevoel ‘The great outdoors’ met glamping en bieden er drie soorten tenten alsmede comfortabele blokhutchalets, die gezamenlijk een ‘villages’ vormen waar je je volledig kunt onderdompelen in het buitenleven.

Straks zes Huttopia Villages in Noord-Amerika

De nieuwe Huttopia-locatie is gevestigd in het wijngebied ten noorden van San Francisco. Daarmee heeft Huttopia straks vijf villages in de Verenigde Staten. Er waren al drie aan de oostkust en daar komt er straks dus ook één aan de westkust bij. Ook is er een Huttopia Village in Canada.

White Mountains, in het hart van de Appalachen, op minder dan twee uur van Boston. Een perfecte uitvalsbasis om New Hampshire ontdekken. Hier kun je kajakken op een van de talloze meren of de hoogste bergtoppen van de Appalachen beklimmen. De Village Southern Maine ligt in de pijnboombossen rondom een meer en dichtbij de kust van Maine. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekking van de Amerikaanse Atlantische kust met zijn vuurtorens, stranden, kliffen en vissershavens. De Village Huttopia Adirondacks ligt ook midden in de natuur, halverwege Montreal en New York City. De ideale plek voor hiking, rotsklimmen, fietsen, mountainbiken, zwemmen en kayakken.

De huidige locatie aan de westkust, Village Paradise Springs, ligt op anderhalf uur van Los Angeles maar is een oase van rust. Deze village ligt in een canyon tussen bergen, uitgestrekte bossen en woestijn. De locatie in Canada, Village Sutton, ligt midden in de bossen aan de voet van de Vermont Mountains Quebec, op anderhalf uur rijden vanaf Montreal.

Like dit artikel
Tweet dit artikel