Huttopia presenteert nieuwe accommodaties én komt naar Nederland

Huttopia camping

Huttopia presenteert nieuwe accommodaties én komt naar Nederland

De Franse organisatie Huttopia presenteert een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan voldoende vrije natuur. Huttopia presenteert ook een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets

In de visie van Huttopia staan vrijheid en buitenleven centraal. Hiermee sluit deze visie aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan ‘offline’-dagen en de stijgende populariteit van glamping.

Terug naar de essentie

Huttopia, dat op dit moment 37 eigen locaties in Frankrijk en 3 in Noord-Amerika heeft, wil kamperen terug naar de essentie brengen. Dit betekent vrijheid, natuur en buitenleven, maar dan wel met het hedendaagse comfort. Huttopia wil haar gasten veel ruimte geven, in tegenstelling tot veel andere campings en vakantieparken waar de accommodaties dicht op elkaar staan. Bij Huttopia vind je geen in strakke rijtjes opgestelde accommodaties of directe buren. De organisatie heeft zich laten inspireren door de ‘campgrounds’ in Noord-Amerika. De gasten verblijven op een locatie midden in de natuur en hebben veel groen rondom hun tent, chalet of kampeerplaats. Elke Huttopia Village of Camping heeft een zwembad en een activiteitenprogramma. Uiteraard is er op het park ook een restaurant waar je terecht kunt voor een makkelijke maaltijd of een versgebakken pizza. Voor mensen die ergens anders uit eten willen is er altijd een lijst met leuke adressen in de omgeving beschikbaar.

Accommodaties van canvas & hout

Huttopia Cahutte glampingOok is er veel aandacht voor het gebruik van natuurlijke materialen. In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende tenten en chalets met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘Bonaventure’ en ‘de Cahutte’. De variatie is groot, van stevige safaritenten tot houten chalets. De grootte en inrichting loopt uiteen van een knusse tweepersoonstent met een comfortabel bed tot een blokhut met volledig ingerichte keuken, een zithoek, houtkachel en verschillende slaapkamers. Het hierboven afgebeelde type ‘Cahutte’ biedt ‘the best of both worlds’. Hier wordt het comfort van een blokhut gecombineerd met de slaapervaring van een tent.

Kleinschaliger en rustiger

Huttopia onderscheidt zich in de markt niet alleen door de ruimte en natuur. ‘Er zijn veel aspecten waarin wij anders zijn’, licht directeur en mede-oprichter Céline Bossanne toe. ‘Als je naar de markt voor campings en vakantieparken kijkt, zie je vooral enorme campings en vakantieclubs met grote zwembaden, veel drukte en lawaai. Dat heeft weinig met het authentieke kamperen te maken. Huttopia is kleinschaliger, met menselijke afmetingen, natuur georiënteerd en heeft de echte kampeer-spirit.’

Ook in Nederland en andere landen

Ieder jaar opent Huttopia een aantal nieuwe bestemmingen, dit jaar zijn dat 5 nieuwe locaties in Frankrijk en een in Noord-Amerika. Daarnaast wordt er ook naar andere landen gekeken. Dit jaar start Huttopia bijvoorbeeld ook het eerste project in Nederland, daarnaast kijkt de organisatie ook naar Duitsland, Italië en andere landen. Vaak worden er campings overgenomen om die vervolgens tot een Huttopia-locatie te ontwikkelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel