Huurcampers worden in Nederland vaak al vroeg gereserveerd

huur camperbusje volkswagen

Huurcampers worden in Nederland vaak al vroeg gereserveerd

Er worden in Nederland niet alleen steeds meer campers verkocht, maar ook verhuurd. Dat gaat deels via de camperdealers die ook vaak een aantal huurcampers hebben staan. Daarnaast worden er ook veel campers door particulieren verhuurd.

Die particulieren verhuren hun camper vaak via online platforms zoals Goboony. Zulke platforms worden de laatste tijd ook steeds populairder. Goboony, dat in meerdere landen actief is, heeft een klein onderzoek gedaan naar de reserveringsgewoonten van haar gebruikers.

Uit dat onderzoek is gebleken, dat de Nederlandse camperhuurders veel eerder zijn met reserveren dan camperaars in andere landen. Ruim de helft van de Nederlandse camper gebruikers boekt zijn of haar camper namelijk al in de vroegboekperiode (december, januari of februari). Hiermee zijn de Nederlanders de vroegste boekers van Europa. Goboony voerde dit onderzoek, het zogenaamde ‘Vroegboek onderzoek 2018’, uit onder Nederlandse, Belgische, Italiaanse en Engelse huurders van campers.

Nederlanders boeken vroeg

Uit Goboony’s ‘Vroegboek onderzoek 2018’ is gebleken dat 57% van de Nederlandse camperreizigers een camper voor de zomerperiode in de maanden december, januari of februari boekt. Nederlanders zijn over het algemeen een stuk vroeger met het regelen van hun campervakantie dan inwoners uit andere Europese landen. Maar ook de Belgen mogen zich een ‘vroegboeker’ noemen. Zij staan op de tweede plek in het rijtje van landen waar vroeg geboekt wordt. Van de Belgen boekt 28% een camper in de vroegboekperiode. Britten (9%) en Italianen (4%) zijn een stuk vroeg met plannen. Zij regelen hun vakantie dan ook liever in de zomerperiode zelf.

Met name jongeren en 65-plussers boeken laat

De mensen die minder gebonden zijn aan het hoogseizoen, zoals de jongeren en 65-plussers, boeken hun camper aanzienlijk later. Van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar boekt slechts 4% een camper in december, januari of februari, bij de 65-plussers is dat 7%.

Volkswagenbusje met name onder jongeren populair

Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Deze camper is vooral populair onder de jongere camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar.

Meer resultaten van het Vroegboek onderzoek 2018 kun je vinden op de website van Goboony.

Like dit artikel
Tweet dit artikel