Hybride kookplaten van Thetford

Koken op gas en inductie

Koken op gas en inductie met Thetford

ETTEN-LEUR – In de recreatiemarkt kennen we al langer kookapparatuur waarmee je zowel op gas als elektriciteit kunt koken. Om dat verder te perfectioneren, introduceert Thetford nu kookplaten waar je zowel op gas als met inductie kunt koken.

De Topline 98 Hybrid-serie biedt een combinatie van twee gasbranders en één inductieplaat, die in verschillende glasvormen leverbaar is. De kookplaten worden gemaakt van zwart Schott Ceran-glas, dat er niet alleen aantrekkelijk uitziet maar bovendien heel eenvoudig te reinigen is.

Volgens Thetford biedt de Topline 98 Hybrid-serie het beste van beide werelden. Met inductie kun je snel iets aan de kook krijgen wat tijd (en gas) bespaart zodat je meer tijd voor leuke dingen hebt. Met gas kun je overal koken, waar je ook bent.

Als je over zowel elektriciteit als gas beschikt kun je uiteraard alle drie de pitten tegelijk benutten. Om de inductieplaat op maximaal vermogen te laten werken, is 7 Ampère benodigd. Dat is tegenwoordig op vrijwel alle campings in Europa beschikbaar.

De inductiekookplaat warmt niet alleen snel op, door de automatische opwarmingsfunctie Inductie is de kookplaat ook heel efficiënt. De kookplaat zet 90% van de geleverde stroom om in kookenergie.

Het voordeel van het koken met inductie is het feit dat alleen de pan zelf wordt verwarmd. De oppervlakte van de kookplaat wordt alleen lokaal heet en koelt heel snel af. Als het oppervlak nog heet is wordt dit aangegeven door het ledlampje boven de bedieningsknop. Het ontwerp van de kookplaat wordt bepaald door de positionering van de kookpannen en de vorm van het glas. Beide vormen van de Topline 98 Hybrid-serie bieden een compacte, maar ergonomisch verantwoorde en praktische lay-out die het koken gemakkelijker maakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel