HYD Watersysteem van Dometic

HYD Watersysteem van Dometic

HYD Watersysteem van Dometic

Na de recente overnames richt Dometic zich niet alleen op mensen die er met de camper of caravan op uitgaan, maar op álle buitenmensen. Dat is te zien aan de twee nieuwe producten die Dometic op de Overland Expo presenteerde.

De producten die Dometic daar presenteerde, zij voornamelijk bedoeld om samen te gebruiken. Het betreft een watersysteem op water op te slaan en te reinigen alsmede een voorziening waarmee je aan het watersysteem ook een elektrische waterpomp en kraan toe te voegen.

Watersysteem

Samen heten ze het HYD-systeem. Dat begint met het HYD-J11-watersysteem. Dat is volgens Dometic de moderne opvolger van de klassieke jerrycan voor het drinkwater. De vorm is volgens Dometic geoptimaliseerd voor transport en er zijn ook bevestigingspunten aangebracht om hem veilig in de kofferbak of waar dan ook vast te kunnen zetten. Hij past in de kofferbak van nagenoeg alle auto’s en kan ook worden gebruikt als aanvulling op de watervoorziening in campers en caravans.

HYD Watersysteem van DometicDe CPC-aansluiting met snelkoppeling en een 63 mm Nalgene tuit zorgen voor veel gebruiksmogelijkheden en voorkomen ook de kans op het binnendringen van bacteriën en vuil. Door de universele aansluiting kan het watersysteem ook worden gecombineerd met een waterzuiveringsfilter. Je kunt het water er op de ouderwetse manier uit schenken, door het systeem bij de handgreep vast te houden. Maar je kunt het systeem ook op zijn kant leggen en dan de opschroefbare tuit met afsluiter gebruiken.

Elektrische waterpomp en kraan

Om van de HYD-J11 een volledig watersysteem te maken, kunnen kopers ook de HYD-WF toevoegen. Deze bevat een waterpomp, die gevoed wordt door een geïntegreerde accu die door middel van een USB-aansluiting kan worden opgeladen. De pomp heeft een capaciteit van één liter water per minuut en kan na een minuut automatisch worden uitgeschakeld. De kraan wordt via een slang en filter aangesloten op de CPC-poort van het watersysteem.

Dometic lijkt geen HYD-gootsteen of werkblad te hebben gepland maar iedere handige knutselaar kan dat zelf aan het HYD-systeem toevoegen. Beide producten worden in maart 2022 gelanceerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel