Hymer actiemodellen met Mercedes Sprinter

Hymer Edition1One actiemodellen

Hymer actiemodellen met Mercedes Sprinter

Hymer introduceerde op de Caravan Salon de nieuwe Hymermobil B-Klasse Modern Comfort op basis van de nieuwe Mercedes Sprinter alsmede de vernieuwde ML-T die hetzelfde basisvoertuig heeft.

Daarnaast komt de Duitse camperbouwer met een aantal actiemodellen, die in gelimiteerde oplage worden gemaakt en alle op basis van de nieuwe Mercedes Sprinter worden gebouwd.

Vanaf oktober zijn de volgende ‘Edition1One’ actiemodellen verkrijgbaar: de Hymermobil B-MC I 580, de Hymer B-MC T 580 en de ML-T 580. Van ieder model worden er komend najaar 150 stuks gemaakt zodat ze ook komend najaar al geleverd kunnen worden. Hymer rept over een levertijd van slechts enkele weken. Uiteraard worden ze, zoals je van een actiemodel kunt verwachten, geleverd met omvangrijke standaarduitrusting en worden ze tegen een extra aantrekkelijke prijs aangeboden.

Lichtgewicht

Hymer houdt haar lichtgewicht bouwwijze hoog in het vaandel zodat alle drie de modellen een MTM van 3500 kilo hebben en geschikt zijn voor vier personen. Dat wordt mede bewerkstelligd door het lichtgewicht SLC-chassis, dat Hymer in eigen beheer heeft ontwikkeld. Dit wordt gekoppeld aan de zogenaamde trekkkop van de Mercedes Sprinter. Die trekkop bevat alle autotechniek, zodat de dubbele bodem van het SLC-chassis alle ruimte biedt voor bijvoorbeeld de verswatertank van 180 liter en een afvalwatertank van 150 liter. De beide B-klasse modellen hebben voorwielaandrijving, de ML-T is standaard voorzien van achterwielaandrijving.

Standaarduitrusting Edition1One

Hymer Edition1One actiemodellenDe zitgroep heeft extra veel daglicht door het panorama-dakraam boven de voorstoelen, dat ook geopend kan worden. De cabine is voorzien van verduistering en horren. Bij de zitgroep zien we een flatscreen televisie met een diameter van maar liefst 32 inch en DVD-speler, alsmede een multimedia systeem met Bluetooth. Het rijden met de actiemodellen wordt extra prettig door middel van de standaard cruise control, Hill Hold-functie, halfautomatische airconditioning en Eco start/stopfunctie. De Mercedes Sprinter van de B-Klasse modellen hebben een 177 pk motor, de ML-T heeft 163 pk. Ook hebben ze ook een automatische versnellingsbak. Bij de B-Klasse modellen een 9-traps Wandler, de ML-T heeft een 7-traps 7G-Tronic automaat. In het dashboard, dat is voorzien van een Edition1One opschrift, vinden we een multimedia-systeem met 10 inch touchscreen en achteruitrijcamera, DAB+ ontvangst en stuurbediening. De B-Klasse MC-I is tevens voorzien van een elektrisch raam aan de bestuurderszijde.

Like dit artikel
Tweet dit artikel