Hymer introduceert nieuwe B-klasse

kampeerzaken.nlDe Hymer B-klasse is inmiddels een echte klassieker onder de integraal campers. Deze serie, die in 1972 het daglicht zag, is in de loop der tijd uiteraard regelmatig vernieuwd.

 

Deze vernieuwingen waren zo nu en dan ingrijpend, ander jaren werd de serie vooral "überarbeitet", zoals de Duitsers dat zo mooi weten te zeggen.

 

Voor komend seizoen komt er een nieuwe B-klasse, die qua techniek, comfort en uiterlijk geheel in deze tijd past.


 

kampeerzaken.nlVooral de voorzijde heeft bij de nieuwe B-klasse echt een heel ander aanzicht, de voorruit staat nagenoeg vertikaal waardoor niet alleen de hoofdruimte voorin is toegenomen, ook het hefbed dat zich boven de voorstoelen bevindt, wordt een maatje breder.

 

kampeerzaken.nl kampeerzaken.nl

Hymer heeft voor de nieuwe B-klasse gekozen voor het lage Fiat breedspoor chassis dat nu ook al in de B-CL modellen wordt gebruikt. De watertanks zijn op de achteras geplaatst voor een zo gunstig mogelijke gewichtsverdeling.

 

kampeerzaken.nl kampeerzaken.nl


 

Met de komst van de nieuwe B-klasse heeft Hymer nu tezamen met de B-SL-klasse twee van elkaar afwijkende integraal series in twee verschillende prijsklassen. De Hymer B-CL-modellen gaan met uitzondering van de B-CL 698 uit productie.

kampeerzaken.nl
De nieuwe B-klasse wordt vooralsnog in 9 indelingen geleverd en krijgt zijn Europese primeur bij de Hymer dealers van 12 tot 19 juni aanstaande.

 

Uiteraard is de nieuwe B-klasse ook op de Caravan Salon 2010 in Düsseldorf te zien.

 

(klik op de foto’s voor een vergroting/diashow)

Like dit artikel
Tweet dit artikel