Hymer camperprogramma 2020

Hymer camperprogramma 2019

Hymer camperprogramma 2020

Zou het toeval zijn? Uitgerekend Hymer en Mercedes gebruiken het woord ‘klasse’ om hun verschillende voertuigseries aan te duiden. Hymer heeft bijvoorbeeld de bekende B-klasse terwijl de C-klasse, E-klasse en S-klasse van Mercedes ook geen toelichting behoeven.

En juist Hymer is bezig om steeds meer voertuigen op basis van een Mercedes-bestelwagen te bouwen. Daarom zou je bijna denken dat wijlen Erwin Hymer en Daimler-baas Werner Niefer dit ooit eens met een ferme handdruk samen hebben afgesproken.

Uiteraard gebruik je als premium-camperbouwer bij voorkeur ook een basisvoertuig van een premium-merk zoals Mercedes. Daarnaast is het ook zo dat Duitsland de grootste markt voor Hymer is en Duitsers rijden nu eenmaal liever met een Mercedes dan een Fiat (Ducato) rond. Hymer gaat daarom steeds meer over op campers met een Mercedes onderstel. Deze kun je herkennen aan de letter S die aan het typenummer is toegevoegd. Komend seizoen worden er weer twee campers plus twee buscampers op een Mercedes Sprinter aan het modellenpalet toegevoegd. Maar de Fiat Ducato wordt zeker niet vergeten.

Hymer Tramp S met face-to-face indeling

Hymer Tramp S model 2020De nieuwe Hymer Tramp S 695 is een halfintegraal camper met een lengte van 7,40 meter. Hij wordt gebouwd op een Mercedes onderstel en chassis. Hij heeft daardoor een geheel vlakke vloer en heeft in het gehele woongedeelte meer dan twee meter stahoogte. De S 695 volgt de trend van de zogenaamde face-to-face opstelling. In het midden van de auto zijn er twee banken in de lengte geplaatst, de tafel tussen de banken kan worden verlaagd en het tafelblad kan ook worden opgeklapt. Dit verbetert de doorgang tussen de achterkant en de cabine. De banken kunnen worden omgebouwd tot twee zitplaatsen met gordels zodat er vier mensen in de Tramp kunnen reizen. Aan de achterkant is er een vrijstaand queensbed. Wie meer dan twee slaapplaatsen wil kan het optionele hefbed bestellen.

Ook met enkele bedden

Als alternatief is er ook de Tramp S 685. Deze heeft achterin geen queensbed maar twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden. Tussen het slaap- en het woongedeelte bevindt zich in beide gevallen een badkamer met een aparte douche, rechts in de rijrichting, met daartegenover een wastafel en cassettetoilet. Een stevige schuifdeur scheidt de badkamer van het bed. De keuken is ook verdeeld in twee delen. Het keukenblok met spoelbak, uittrekbare wielen en gasfornuis bevindt zich aan de bestuurderszijde, de 152 liter koelkast aan de passagierszijde. In plaats van gas wordt voor de verwarming in de Tramp diesel gebruikt.

Hymer B-Klasse White Line

Hymer B-Klasse White LineDeze camper is afgelopen winter al geïntroduceerd en wordt ook op basis van de Mercedes Sprinter gebouwd. Er komt van dit model nu een speciale White Line-uitvoering. De naam doet al vermoeden dat het lakwerk buiten geheel in het wit is uitgevoerd. Dat geldt niet voor het interieur waar we kunnen kiezen voor de meubeldecors Grand Oak en Noce Cognac. Kopers kunnen bovendien ook kiezen voor een integraal of halfintegraal-uitvoering. De MTM is standaard 3,5 ton. Wie met vier personen op weg wil wordt aangeraden het optionele hefbed te bestellen en de MTM te verhogen tot 4,5 ton. De extra uitrusting biedt alles wat je je maar wensen kunt, zoals 177 pk in plaats van 143 pk onder de motorkap, lichtmetalen velgen, lederen stuurwiel, een grotere koelkast en een ingangsdeur met hor.

Exsis-serie

Hymer Exsis model 2020Dat Hymer ook de Fiat Ducato trouw blijft, blijkt wel uit de geheel vernieuwde Exsis-serie die op basis van de Ducato wordt gebouwd. Ook deze serie zal verkrijgbaar zijn in een integraal of halfintegraal-uitvoering. De nieuwe Hymer Exsis 580 is bijna zeven meter lang en 2,22 meter breed. Hij biedt twee tot vier slaapplaatsen en evenveel zitplaatsen. De exacte indelingen en prijzen van deze vernieuwde serie wordt op de Caravan Salon bekendgemaakt.

DuoCar S

Hymer DuoCar STwee jaar geleden presenteerde Hymer een conceptcar van DuoCar. Deze buscamper, die helemaal voor het reizen met twee personen is ontwikkeld, wordt daadwerkelijk in het leveringsprogramma opgenomen. En, zoals de S in het typenummer aangeeft, op basis van de Mercedes Sprinter.

Free S

Hymer Free SNagenoeg alle buscampers van Hymer worden op basis van de Fiat Ducato gebouwd. Alleen de Grand Canyon S heeft een Mercedes Sprinter onderstel. Daar komt komend modeljaar een tweede model bij in de vorm van de Hymer Free S 600. Een compacte buscamper voor veeleisende camperaars die de betere rij-eigenschappen en rijassistentiesystemen waarderen. Opvallend is ook dat Hymer de merknaam Hymercar, die het normaliter voor buscampers hanteert, hier niet gebruikt.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel