Hymer Connect App voor meer gebruiksgemak, veiligheid en comfort

Hymer Connect App

Hymer Connect App voor meer gebruiksgemak, veiligheid en comfort

Ook op vakantie willen we steeds meer gebruiksgemak en comfort. Dat geldt min of meer voor alle soorten kampeerders, vanaf lichtgewicht tentkampeerders tot mensen die er met een luxe, grote camper op uit trekken.

Bij campers, waar behoorlijk veel techniek aan boord is, kan een goed gebruik van netwerktechnologie het gebruiksgemak en de veiligheid behoorlijk verhogen. Hymer introduceerde gisteren in dat verband de Hymer Connect App, waarmee een heuse ‘connected’ camper mogelijk is.

De toekomst is ‘connected’

Volgens een marktonderzoek, dat in 2017 samen met automobielanalist en -docent Stefan Bratzel werd uitgevoerd, wordt digitalisering tegen 2025 een doorslaggevend aankoopargument in de caravan- en camperbranche. Voertuigen worden voorzien van sensoren en actuatoren aan boord die met elkaar zijn verbonden. Hiermee worden alle essentiële functies én diverse comfortverhogende zaken op afstand bediend en beheerd via Bluetooth, Wifi en het mobiele telefoonnetwerk.

Het idee van de Hymer Connect App is niet nieuw. Zo biedt toeleverancier Truma al de mogelijkheid om de verwarming en het warmwatersysteem op afstand via een smartphone te bedienen, terwijl er ook al mogelijkheden zijn om het interieur van de caravan of camper met een camera te bewaken. Wie camper met een modern basisvoertuig heeft, heeft ook daar soms al een app om een aantal zaken op afstand te beheren.

Hymer Connect App combineert alle functies

Hymer heeft alle functies weten te combineren. Je hebt voortaan niet langer verschillende apps nodig, de nieuwe Hymer Connect App combineert al die functies zodat je diverse apparaten op afstand kunt beheren en ook het hele voertuig kunt bewaken. Het gaat hierbij niet alleen om de functies van aan de camper gerelateerde zaken, maar ook die van het basisvoertuig. De verbinding met het basisvoertuig werd mede mogelijk gemaakt dankzij een nauwe samenwerking tussen de ontwikkelaars van Hymer en Mercedes-Benz. Hymer maakt voor haar topmodellen bij voorkeur gebruik van een Mercedes Sprinter onderstel of trekkop. Deze Sprinter is voorzien van de modernste technologie zodat je bijvoorbeeld de kilometerstand tot de volgende servicebeurt of het brandstofniveau op afstand kunt controleren.

Veiligheid

De Hymer Connect App combineert alle op afstand te beheren functies van het basisvoertuig met die van de camper zelf. De app meldt bijvoorbeeld of de deur van de koelkast niet goed gesloten is en klapt bij een stormwaarschuwing automatisch de satellietschotel of de elektrisch bediende luifel in.

Comfort

Wie in de winter met de camper op pad gaat, kan tijdens een wandeling of dagje skiën de verwarming vooraf aanzetten om daarna een lekker verwarmde camper binnen te kunnen stappen. Ook de verlichting kan via de Hymer Connect App worden ingesteld. Niet alleen de lichtsterkte, maar ook de kleurtemperatuur van de lampen, inclusief vooraf te programmeren voorkeursstanden.

Meer controle

Maar de Hymer Connect App kan nog meer dingen in de gaten houden. Ook dingen die we wel eens vergeten, zoals voor de rit controleren of de ramen gesloten zijn, of de stroomaansluiting is losgekoppeld en of we de afvalwatertank of cassette moeten legen.

Communicatie

In een volgende stap kan de Hymer Connect App niet alleen diverse zaken aan boord controleren, maar ook locatie gerichte zaken regelen. Bijvoorbeeld het reserveren van een plek op een camping, camperplaats of parkeerplaats. Ook biedt de Hymer Connect App de nodige toeristische informatie, met reistips en aangeraden bestemmingen in de omgeving. Ook verbindt de app de gebruikers met elkaar via een gemeenschappelijk platform en stelt hen zo in staat om ervaringen en aanbevelingen uit te wisselen.

‘Aanzienlijke verbetering van comfort en veiligheid’

Oliver Reuter, Product Manager bij Hymer, verwacht niet alleen een hoge mate van acceptatie van de Connect app, maar ziet deze ook als een onmisbaar accessoire van de toekomst. “Vandaag de dag wil geen enkele camperaar meer op pad zonder Parkpilot of een achteruitrijcamera. Beide bieden niet alleen een aanzienlijke verbetering van het comfort, maar ook van de veiligheid”.

Straks standaard in B-Klasse Masterline modellen

Hymer introduceert de app met ingang van modeljaar 2022 als standaarduitrusting voor alle modellen van de B-Klasse Masterline serie. Deze voertuigen zullen in de nazomer van 2021 worden geproduceerd. De app kan al aan het einde van de winter 2021 worden gedownload, de sinds eind 2019 gebouwde campers uit de modelreeks kunnen worden aangepast voor een prijs van bijna 800 euro. Aansluitend wil Hymer de Hymer Connect App ook geschikt maken voor de Fiat Ducato.

Like dit artikel
Tweet dit artikel