Hymer gaat ook Crosscamp buscampers op basis van Opel Zafira Life bouwen

Hymer Crosscamp Life op basis van Opel Zafira Life

Hymer Crosscamp buscampers ook op basis van Opel Zafira Life

Hymer’s nieuwe buscampermerk Crosscamp breidt uit. Er komt nu ook een Crosscamp buscamper op basis van een Opel Zafira Life. Dit is – tot nu toe – een van de weinige buscampers die op basis van een Opel wordt gebouwd.

Omdat de buscampers van Crosscamp via de merkdealers worden verkocht, wordt het Duitse dealernetwerk van Crosscamp op deze manier ook verdubbeld.

Vergelijkbaar met Crosscamp Proace

Tot nu toe heeft het Hymer via Toyota dealers een vergelijkbaar model aangeboden op basis van de Toyota Proace Verso, die qua constructie vrijwel identiek is aan de Zafira Life. Hymer gebruikt voor de Crosscamp de Opel Zafira Life in de middelste lengtemaat. Hij is uitgevoerd met een hefdak, vier slaapplaatsen, een compact keukenblokje en diverse inbouwkasten.

Iets goedkoper dan Toyota

De Crosscamp Life, zoals de versie op basis van een Opel heeft, wordt iets goedkoper dan de versie die op basis van een Toyota wordt gebouwd. Die laatste heeft echter meubelfronten in twee kleuren terwijl de Crosscamp Life fronten in ‘Stone’-decor heeft. Nagenoeg alle optionele extra’s die bij de Toyota Crosscamp Proace leverbaar zijn, kunnen ook voor de Crosscamp Life worden besteld.

Vier motoren, optioneel met hogere bodemvrijheid

Kopers van een Crosscamp Life kunnen kiezen uit vier verschillende dieselmotoren. Deze hebben vermogens tussen 120 pk (88 kW) en 177 pk (130 kW). De krachtigste motor wordt standaard met een achttraps automatische versnellingsbak geleverd. Verder kunnen kopers optioneel ook kiezen voor een 25 mm hogere bodemvrijheid. Dat kan handig zijn bij rijden over een slecht wegdek. Ook is er een optionele Intelli-Grip tractiecontrole. Afhankelijk van de gekozen motor en de gewichtsvariant is het laadvermogen meer dan 700 kilogram en is het maximale aanhangergewicht maar liefst 2,5 ton.

Het is nog niet bekend of de Crosscamp Life ook bij de Nederlandse Opel-dealers komt te staan of daar verkrijgbaar zal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel