Hymer Grand Canyon S 4×4 als ‘Burmeister Edition’

Hymer Grand Canyon S 4x4 Zebra 2.0 ‘Burmeister Edition’

Hymer Grand Canyon S 4×4 als ‘Burmeister Edition’

Het kan niet op met de stoere ‘4×4 campers’. Hymer bouwde zelf al eens een stoere CrossOver-uitvoering van de Grand Canyon buscamper. Het bij de Bodensee gevestigde Burmeister Caravan doet daar nog een behoorlijk schepje bovenop.

De ‘Zebra’, ook wel de ‘Burmeister Edition’ genoemd, is een in een beperkte oplage gebouwde, speciale uitvoering van de Hymer Grand Canyon S buscamper. Behalve een stoer uiterlijk biedt hij ook alles wat er nodig is om ook off-road te kunnen gaan. Of om nu eens niet vast te lopen op dat leuke, maar bemodderde veldje achter op de camping.

Vierwielaandrijving en off-road banden

De Hymer Grand Canyon S 4×4 “Zebra” 2.0 wordt speciaal voor Burmeister – een van de grotere camperdealers in die regio – in een beperkte oplage van 20 voertuigen gebouwd. Hij is gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter 419 CDI, met een 190 pk dieselmotor. Uiteraard is deze voorzien van de beproefde 4MATIC vierwielaandrijving van Mercedes. Om ook goed op ruw terrein te kunnen rijden zijn de standaard wielen vervangen door Zebra 18″ heavy-duty off-road velgen met bijpassende all-terrain banden. De banden presteren niet alleen geweldig op asfalt, maar ook in het terrein. Mocht dat niet voldoende zijn, dan zijn er twee vergrendelbare bergingsplaten op de achterdrager gemonteerd.

Kiezelgrijze blikvanger

Verder is de camper uitgevoerd in een speciale kiezelgrijze lak en een daarbij passende ‘Kreavans’ livery. Dat maakt de camper een echte blikvanger. Om zelf ook nog voldoende te kunnen zien in het donker, pronken er een paar 9 inch verstralers op de voorzijde. Om de instap te vergemakkelijken bij deze grote bodemvrijheid is een automatische opstap geïnstalleerd. De perfect op het voertuig afgestemde ladderset en -houder maakt het op de camper klimmen en het opbergen van de ladder een stuk makkelijker. Aan de achterzijde zijn ook twee van de belangrijkste campergereedschappen binnen handbereik. Verder is deze speciale, gelimiteerde uitvoering ook uitgevoerd met een premium geluidssysteem met 3-weg luidsprekers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel