Hymer herintroduceert de Van

Hymer Van camper

De Van is terug in het programma van Hymer

BAD WALDSEE – Zo’n 10 jaar geleden introduceerde Hymer de Hymer Van. Een ultracompacte halfintegraal camper die door de grotere breedte net iets meer ruimte dan een buscamper kon bieden.

Camperaars hadden hiermee een compacte camper waarmee ze moeiteloos over de smalste weggetjes in de steden en op het platteland konden rijden en die desondanks behoorlijk wat ruimte bood. De Hymer Van werd na een aantal jaren weer uit productie genomen maar wordt, nu er weer een tendens naar compactere campers is, opnieuw in het leveringsprogramma van Hymer opgenomen.

Uiteraard had Hymer het voornemen om het nieuwe model nog beter dan de vorige van te maken, en dat is prima gelukt. Ook nu staat er een camper die een mooi compromis tussen compacte afmetingen, wendbaarheid, ruimte en comfort vormt.

De Hymer Van is opgebouwd op een lichtgewicht chassis van AL-KO. Hierdoor kan de wielbasis beperkt blijven tot 315 cm. Ook de totale lengte van het voertuig is daardoor heel beperkt, slechts 5,45 m. Deze compacte afmetingen zorgen uiteraard ook voor een prettig kleine draaicirkel, in combinatie met de moderne PUAL-bouwwijze van de opbouw blijft het rijklare gewicht zelfs onder de 2500 kilo. Bijkomend voordeel van deze bouwwijze: een hoge stabiliteit en een verbeterde isolatie

Efficiënte bergruimtes, zoals het opbergvak in de bodem en de lade onder de zitgroep, bieden voldoende mogelijkheden om je vakantiebagage fatsoenlijk op te bergen. De garage is bereikbaar vanuit de binnenzijde en via de optionele deur ook via de buitenzijde toegankelijk. In het laatste geval kunnen er ook langere voorwerpen worden geladen.

Bovendien kan het tweepersoons bed dat zich boven de garage bevindt, omhoog worden geklapt zodat men in een handomdraai de daaronder geplaatste kleerkast kan bereiken. De compacte keuken is voorzien van diverse laden, het werkblad kan worden vergroot om het koken te vergemakkelijken. Het interieur van deze semi-integraal camper heeft uiteraard ook een natte cel, waarin slim gebruik is gemaakt van een opklapbare wasbak. De Hymer Van zal in de loop van de zomer bij de Hymer dealers in de showroom staan. Uiteraard is de Hymer Van ook te bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel