Hymer Innovision, een blik op de toekomst

kampeerzaken.nlHymer presenteert op de Caravan Salon in Düsseldorf een bijzondere kampeerauto, de Innovision.
Deze kampeerauto is Hymer’s visie op de „kampeerauto van de toekomst“ en herbergt maar liefst 50 nieuwe ideeën, geselecteerd uit de talrijke inzendingen van een door Hymer georganiseerde prijsvraag waarin kampeerders werd gevraagd om nieuwe ideeën en concepten voor de „kampeerauto van de toekomst“.
hierin zullen wij van tijd tot tijd extra aandacht besteden aan de meest opvallende en toonaangevende kampeermiddelen en kampeerartikelen –

Het basisvoertuig van de Hymer Innovision is een kampeerauto uit de B-serie van Hymer met een opbouwlengte van 6,36 meter. Deze wagen, met een Fiat Ducato chassis, werd voorzien van speciale Goldschmitt luchtvering voor betere rij-eigenschappen, niveauregeling en de mogelijkheid om het voertuig waterpas te zetten.
 

kampeerzaken.nlNeusje van de zalm
Hymers’ visie begint al bij de neus van de kampeerauto, die is voorzien van een trede om de voorruit makkelijk schoon te kunnen maken, alsmede een ingebouwde trekhaak om makkelijker met een aanhanger of boottrailer te kunnen manoeuvreren.

Kampeerauto met LPG
Gezien de alsmaar stijgende brandstofprijzen heeft Hymer de Innovision voorzien van een LPG installatie, waarmee de 2-liter motor met 120 pk een gemiddeld verbruik van 12,5 liter per 100 kilometer behaalt. Naast het feit dat LPG tientallen procenten goedkoper is als diesel en benzine, wordt het ook meteen gebruikt voor de verwarming, koelkast, om mee te koken, en als energiebron voor de experimentele Truma brandstofcel voor de opwekking van elektriciteit.

kampeerzaken.nlZodoende kan men voor alle energie gebruik maken van de inmiddels overal in Europa aanwezige LPG tankstations en hoeft men nergens meer op zoek naar een mogelijkheid om gasflessen om te ruilen. Ook is LPG aanzienlijk goedkoper dan flessengas.

Veiligheidsvoorzieningen
Voor de veiligheid onderweg zorgen de stoelen met driepuntsgordels, (zij)airbags, elektronische bandenspanningscontrole, automatische dodehoekcamera’s, en een achteruitrijcamera. Verder is er een noodoproepsysteem met crash-sensor en een afstandbediende webcam voor het interieur. Ook de verwarming en airco zijn op afstand bedienbaar.

kampeerzaken.nlRelaxstoel
Vlak achter de twee voorstoelen is een extra stoel geplaatst, deze kan men niet alleen draaien en verschuiven of desgewenst wegklappen, maar heeft ook een relax- en massage-functie. Naast de extra stoel bevindt zich nog een comfortabele sofa.

Drie slaapplaatsen
De Innovision beschikt, behalve de drie zitplaatsen en de sofa, ook over 3 slaapplaatsen. Een uitschuifbaar bed biedt plaats voor 2 personen, de derde persoon slaapt achterin de wagen.

kampeerzaken.nlBed klapt in, douche klapt uit
De achterzijde van de Innovision is met recht multifunctioneel uitgevoerd en herbergt de garage, douche en het derde bed. Dat will zeggen: men kan het bed inklappen, de douchebak klapt vervolgens uit en er wordt tegelijkertijd automatisch een douchewand uitgevouwen.

Een speciaal ontworpen zuil herbergt de voornaamste functies van de badkamer: wastafel, toilet en bergruimte. Het draaibare toilet van Dometic heeft een keramische coating.

kampeerzaken.nlBuiten, of binnen koken?
Ook de keuken is bijzonder. Men kan het keukenblok, bestaande uit gootsteen, kraan en kookplaat, volautomatisch door het keukenraam naar buiten laten zwenken. Het enige wat men zelf moet doen is het keukenraam open doen, het keukenblok doet de rest!
De koelkast is zowel van binnen als buiten te bereiken zodat men net zo makkelijk een potje kan koken, of een drankje kan pakken, als binnen.

kampeerzaken.nlEn nog véél meer
Ook het privacyglas mag er wezen; met één druk op de knop is dit volledig ondoorzichtig. Het speciale afvalwatersysteem van de Innovision wordt de ontlasting door een zgn. aqualizer omgezet in normaal afvalwater, waardoor er geen aparte cassette voor het toilet benodigd is.

Nog een handjevol dingen die het camperen aangenamer maken: een groot elektrisch panoramadak, dimbare sfeerverlichting met kleur/sfeerinstelling, ingebouwde PC met internet, navigatie en multimedia mogelijkheden alsmede een hoogwaardig audiosysteem, een uit de garage uitschuifbare fietsendrager, uitklapbare trekhaak, een elektrisch bediende imperiaal, luidsprekers en zonnecellen in de elektrische bedienbare luifel, het kan gewoon niet op in deze hypermoderne en hyperluxe Hymer Innovision.

kampeerzaken.nlMeer informatie over Hymer: www.hymer.nl

– Dit artikel maakt deel uit van onze serie “Opmerkelijk

Like dit artikel
Tweet dit artikel