Hymer introduceert de nog sportievere en lichtere Exsis campers

Hymer Exsis-i camper model 2018

De nieuwe, nog sportievere en lichtere Hymer Exsis campers

BAD WALDSEE – Hymer viert dit jaar feest. Het is dit jaar namelijk 60 jaar geleden dat Erwin Hymer samen met Erich Bachem de allereerste Eriba caravan (een Troll) bouwde. De caravans uit de Eriba Touring serie zijn sinds die tijd uitgegroeid tot ware ikonen.

Later is Hymer ook campers gaan bouwen, waarbij de Hymermobil groeide uit tot één van de meest toonaangevende modellen in zijn klasse. Maar naast de bekende Hymermobil B-klasse heeft Hymer sinds een paar jaar ook de Exsis in het programma.

De Hymer Exsis is een ruime, doch relatief compact gebouwde camper die verkrijgbaar is als integraal camper en als half integraal camper. Hoewel de Exsis nog relatief nieuw is, vond Hymer dat het tijd is om een nieuwe versie uit te brengen. Deze nieuwe Exsis is volgens Hymer nog lichter, beter, compacter en dynamischer.

Hymer Exsis-i camper model 2018Dankzij de moderne gewichtsbesparende bouwwijze is het Hymer gelukt om de Exsis ook in de meest complete uitvoering onder de 3500 kilo te houden, en dan nog steeds voldoende laadvermogen voor 4 personen plus bagage over te houden. Die 3500 kilo is voor camperaars die slechts een rijbewijs B of BE hebben, immers een harde eis.

Dit voorjaar kunnen we al enkele modellen van de nieuwe Hymer Exsis serie in de showroom van de Hymer dealers bewonderen. Het betreft dan de nieuwe Exsis-i 588 en Exsis-t 588. Begin 2018 zullen de andere modellen volgen. Dit betreft zowel de integraal als de half-integraal modellen dan de 678, 474 en 594 indelingen, terwijl er bij de Exsis-i ook de nog een extra compacte versie in de vorm van de 504 zal volgen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel