Hymer onderzoekt mogelijkheden beursgang of strategische partner

Erwin Hymer Group logo

Hymer onderzoekt mogelijkheden beursgang of strategische partner

Dankzij de combinatie van autonome groei en een aantal strategische overnames wist de Erwin Hymer Group optimaal te profiteren van de snelgroeiende markt in de recreatiebranche.

Het concern zag haar omzet in de laatste twee boekjaren groeien van 1,36 tot maar liefst 2,12 miljard euro. Een stijging van zo’n 55 procent. In het seizoen 2016/17 werden er door de Erwin Hymer Group in totaal 55.000 recreatievoertuigen verkocht.

Een dergelijke dynamische markt vraagt om een goede strategie voor de toekomst. De familie Hymer, eigenaar van de Erwin Hymer Group, heeft die plannen bekendgemaakt. Er wordt onderzocht welke strategische stappen er kunnen worden gezet om de groei van het concern te ondersteunen. Mogelijke opties zijn onder anderen een beursgang, of een samenwerking met een strategische partner. Men is voornemens om deelname in een minderheidsbelang mogelijk te maken. Martin Brandt, hoofd van de Raad van Bestuur van de Erwin Hymer Group: „In de laatste drie jaar hebben we meer dan 300 miljoen geïnvesteerd in de toekomst van de Erwin Hymer Group. De komende jaren moeten er aanzienlijke investeringen worden gedaan in de groei van het bedrijf en in de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. Daarom heeft de familie besloten, om te onderzoeken in hoeverre de huidige eigendomsstructuur moet worden aangepast. Dat zou namelijk een beursgang of samenwerking met een strategische partner mogelijk maken.“

Volgens Johannes Stegmaier, voorzitter van de raad van toezicht spreekt namens de familie: „De familie Hymer neemt deze beslissing na rijp overleg en op het goede moment. Met deze stap willen we de ontwikkeling van het concern verder versterken en de beste mogelijkheden voor een succesvolle toekomst scheppen.“

Macquarie Group Limited, een grote en wereldwijd opererende Australische investeringsbank en financieel expert, heeft opdracht gekregen om de familie Hymer in dit proces bij te staan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel