Hymer onderzoekt multifuctionele buscamper

Hymer studiemodel op basis van V-klasse

Hymer studiemodel op basis van V-klasse

DÜSSELDORF – Tijdens de Caravan Salon is het wel duidelijk dat het meeste nieuws momenteel vooral campers, en in het bijzonder buscampers, betreft. Ook Hymer houdt zich bezig met buscampers.

De HymerCar modellen worden momenteel gebouwd op basis van een Fiat Ducato maar Hymer onderzoekt de mogelijkheden om ook buscampers op basis van een Mercedes V-klasse te bouwen. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de vraag vanuit de thuismarkt, waar men toch altijd liever met een ster op de motorkap rond rijdt dan in een Fiat en het feit dat een V-klasse ook wat representatiever is.

De studie van Hymer heet “Nieuwe maatstaven op het gebied van flexibele interieuroplossingen voor campers”. Dat is een hele mond vol, maar het is ook een populair en belangrijk item. Wie wel eens op zoek is geweest naar een camper of buscamper heeft ongetwijfeld ervaren dat enkele centimeters soms het verschil uit maken tussen comfortabel zitten of klem zitten.

Het modulaire meubelconcept, dat aan de hand van de eerder genoemde studie in samenwerking met meubelspecialist Tecnoform en designbureau Studio Syn wordt ontwikkeld, moet het mogelijk maken dat de gebruikers de indeling aan de hand van hun individuele behoeften kunnen aanpassen. Als basis voor het prototype dient een personenversie van de Mercedes V-klasse die is voorzien van een hefdak en bijbehorend bovenbed van SCA. De basis voor de flexibiliteit ligt in de profielen die de wagen in de laadvloer heeft. Hiermee kun je de afzonderlijke meubelelementen naar behoefte verplaatsen. Als er meer laadruimte nodig is kunnen ze ook eenvoudig worden gestapeld, of thuis worden gelaten. Zo kan de V-klasse zowel als luxueuze 6-persoons personenbus dienen, als compleet uitgevoerde buscamper met keuken, kooktoestel, kraan en koelkast. Bovendien kunnen elementen van de keuken zodanig aan de schuifdeuren worden gemonteerd dat er ook buiten kan worden gekookt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel