Hymer presenteert Eriba Touring 820 op CMT Stuttgart

Eriba Touring 820

Hymer presenteert Eriba Touring 820 op CMT Stuttgart

We kennen de Eriba Touring vooral van de compacte tourcaravans. Er zijn in de vorm van de Troll weliswaar ook wat grotere modellen, maar het blijft een compact model.

Daarom is het een verrassing dat Hymer op de komende CMT een Touring van bovengemiddelde afmetingen laat zien. De Eriba Touring 820, waar het om gaat, is ook qua styling afwijkend van wat we van deze serie gewend zijn.

De plannen voor dit model schijnen al van 2016 te stammen. Het design is dan ook zonder twijfel ontworpen met de Amerikaanse aspiraties van Hymer in het achterhoofd. Niet vanwege de recente overname door Thor Industries, maar uit de tijd dat Hymer de Amerikaanse markt ging veroveren. Amerikanen zijn gek op de kwaliteit van Europese, en met name van Duitse en Zweedse producten. Een caravan die de Duitse degelijkheid combineert met Amerikaans design zoals we van de beroemde Airstream caravans kennen, zou in Amerika daarom best wel eens in de smaak kunnen vallen.

Hymer blijft daarbij nog maar voor een deel trouw aan de klassieke bouwwijze van de Touring. Zo is de bekende stalen kooiconstructie wel behouden, maar is er geen hefdak. Een hefdak zou bij dit formaat ook niet echt logisch zijn. En het is ook echt een caravan van formaat. De Touring 820 is 8,50 meter lang en is bovendien 2,60 meter breed zodat je er in Europa lang niet overal mee mag rijden. De hoogte bedraagt 2,60 meter hoog. Ook het gewicht, men spreekt van 2500 kilo, is van Amerikaanse proporties. De prijs is uiteraard ook bovengemiddeld. Men spreekt over een bedrag van rond de 75000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel