Hymer presenteert stoere “CrossOver”-edities

Hymer presenteert stoere "CrossOver"-edities

Hymer presenteert stoere “CrossOver”-edities

Jarenlang vertrouwde Hymer op een optionele vierwielaandrijving in zijn voertuigen. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten, biedt Hymer nu twee van zijn populaire vrijetijdsvoertuigen aan als “CrossOver”-editiemodellen.

De half-integraal camper Hymer ML-T 570 en de Hymer Grand Canyon S buscamper, beide op basis van een Mercedes Sprinter, krijgen een speciale off-road upgrade met standaard vierwielaandrijving.

Zelfvoorzienend

Daarnaast breidt Hymer de toch al zeer uitgebreide standaarduitrusting verder uit. Zodat de campers meer ‘zelfvoorzienend’ zijn. Hierbij moet je denken aan zonnepanelen, waarmee de campers tot maximaal 10 dagen zelfvoorzienend kunnen zijn.

Daarnaast zijn er talrijke aspecten die de campers helpen om beter off-road te kunnen rijden, zoals speciale all-terrain banden. Ook levert Hymer de campers met een gereedschapsset met een opvouwbare spade en een bijl. Een optionele safe van Hymer Genuine Parts garandeert extra veiligheid, ook ver van drukke wegen. Hij kan in de console van de passagiersstoel van de Grand Canyon S en ML-T 570 worden geïntegreerd en beschermt persoonlijke kostbaarheden met een stalen behuizing en een 3-bouts veiligheidsslot.

Exterieur

Ook het exterieurdesign van de “CrossOver”-modellen is aangepast. Ze hebben een opvallende offroad-look met “CrossOver”-graphics. Dit wordt nog versterkt door de 16-inch all-terrain banden en de LED-lichtbalk boven de cabine. De ML-T heeft bovendien een reservewiel op de achterwand en de dakrails met ladder achteraan. Voorts hebben de CrossOver-modellen een negen centimeter grotere bodemvrijheid en aangepaste overbrenging. De lagere reductie van de Mercedes Sprinter garandeert een goede tractie, ook op hellingen, die wordt ondersteund door het intelligente 4ETS-tractiesysteem. Dat werkt met elektronische in plaats van mechanische differentieelsloten.

Interieur

Het karakteristieke “CrossOver”-design wordt voortgezet in het interieur. Hier zien we bijvoorbeeld nieuwe antracietkleurige kleppen van de bovenkastjes en opbergnetten onder de bovenkastjes. De Hymer ML-T 570 heeft ook een nieuw grijs tafel- en toonbankdecor.

ML-T 570 CrossOver

Ondanks zijn terreincapaciteiten sluit deze half-integraal camper geen compromissen als het op comfort in het interieur aankomt. Hij heeft achterin twee eenpersoonsbedden, inclusief een slaapsysteem met schotelveren. Door middel van een extra kussen kunnen de bedden in een groot tweepersoons bed worden veranderd. Aansluitend zijn de badkamer en de keuken. De laatste biedt veel ruimte voor etenswaren, mede dankzij een 152-liter koelkast. Voorin de camper bevindt zich een ruime L-zitgroep en draaibare voorstoelen.

De ML-T 570 CrossOver wordt standaard geleverd met een zelfvoorzienend (autarkisch) pakket. Dit omvat onder anderen een 6 kW dieselkachel met ter aanvulling een elektrische verwarmingselement. De kachel is voorzien van een ‘hoogtekit’ zodat hij ook probleemloos kan worden gebruikt op hoger gelegen locaties. Ook heeft de camper een accupakket bestaande uit het Hymer Smart Battery System met twee lithium-accu’s en een omvormer. Als eigen energievoorziening heeft de ML-T 570 CrossOver op het dak zonnepanelen met een vermogen van tweemaal 90 watt.

Grand Canyon S CrossOver

Achterin de Hymer Grand Canyon S “CrossOver” bevindt zich het slaapgedeelte met hoogwaardige schitelveren en koudschuimmatrassen. Optionele is er een hefdak met extra slaapplaatsen. De camper heeft een kleine maar praktische keuken met 90-liter koelkast inclusief vriesvak en een uitschuifbare keukenblad. Net als de ML-T 570 CrossOver beschikt ook de Grand Canyon S CrossOver standaard over een zelfvoorzienend pakket. Ook hier zien we de 6 kW dieselverwarming met elektrisch verwarmingselement en de hoogtekit. De solarinstallatie heeft hier een vermogen van 90 watt. Ook deze camper heeft het Hymer Smart Accu Systeem met lithium accu’s.

De “CrossOver” edition modellen zijn per direct te bestellen bij de Hymer dealers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel