Hymer presenteert Van 374 met enkele bedden

Hymer Van 374

Compacte halfintegraal met enkele bedden

BAD WALDSEE – Afgelopen zomer bereikte ons al het nieuws dat Hymer de compacte halfintegraal campers uit de Van serie opnieuw in productie gaat nemen.

De Van werd door Hymer in 2005 geïntroduceerd, in een periode dat er een stijgende vraag naar compacte campers was. De huidige populariteit van buscampers heeft er opnieuw toe geleid dat er een grotere vraag is naar campers die wat meer ruimte dan een buscamper bieden, zodat een aantal fabrikanten hun meest compacte halfintegralen weer in het assortiment opnemen. Zo staat op de CMT de Hymer Van 374 te glimmen.

Uiteraard worden deze modellen geheel herzien en worden ze gebouwd op de nieuwste platformen. Ook worden ze qua indeling aangepast aan de huidige trends. Bij de campers zijn dat onmiskenbaar de indelingen met enkele bedden. Reden voor Hymer om een iets langere, maar nog steeds heel compacte Van uit te brengen met enkele bedden.

De nieuwe Hymer Van 374 staat op een verlaagd AL-KO chassis en is net geen 6 meter lang. Belangrijk voor Scandinaviëgangers waar de tarieven voor de veerponten en bruggen boven de 6 meter relatief hard stijgen. Met een breedte van 2,22 meter breed en een hoogte van 2,77 meter is de Hymer Van 374 compact genoeg om ook op smalle landweggetjes uit de voeten te kunnen.

De Hymer Van 374 is overduidelijk een telg uit de grote Hymer familie. De techniek is voor een groot deel afgeleid van die van de Exsis halfintegralen terwijl de keuken en natte cel weer uit de HymerCar buscampers komt. De grote garage is weer één van de aspecten waarmee de Hymer Van 374 zich onderscheid van de HymerCar buscampers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel