Hymer TomTom Bridge navigatie voor de camper en caravan

Hymer TomTom Bridge

Samenwerking Hymer en TomTom

ZOETERMEER- Navigatiesystemen, die specifiek voor het rijden met de camper of caravan zijn ontwikkeld, zijn natuurlijk niet uniek meer. Wat wel bijzonder is, dat een grote camperproducent samen gaat werken met de producent van zo’n systeem, het ook min of meer adopteert en als standaard accessoire voor haar campers aan gaat bieden.

Dat is namelijk het geval met de samenwerking tussen Hymer en TomTom. Zij hebben gezamenlijk een navigatiesysteem voor campers en caravans ontwikkeld, genaamd Hymer TomTom Bridge.

Uiteraard zijn TomTom en Hymer niet over één nacht ijs gegaan bij de ontwikkeling van dit product. De nieuwe Hymer TomTom Bridge is net iets dikker dan een tablet, en is voorzien van software die het rijden met een camper of auto-caravan combinatie makkelijker, veiliger en prettiger moet maken.

Naast de normale navigatiemogelijkheden, waarbij er uiteraard rekening kan worden gehouden met de afmetingen en het gewicht van de camper of combinatie, is er ook uitgebreide informatie over de te rijden route beschikbaar en is er een database met allerhande informatie over campings beschikbaar,

Uiteraard zijn ook de standaard features uit de huidige TomTom navigatiesystemen voorhanden zoals live verkeersinformatie en altijd actuele kaarten voorhanden. Daarom beschikt het apparaat ook over een wifi ontvanger, de mogelijkheid voor het plaatsen van een simkaart voor mobiel internet alsmede een aansluiting voor de achteruitrijcamera. In het in een robuuste behuizing ingebouwde navigatiesysteem vinden we echter nog meer. Zo zijn er diverse apps ontwikkeld voor de camperaars en caravanners. Uiteraard ontbreekt het overzicht van de Hymer dealers en servicepartners ook niet zodat men in het geval van pech of onderhoud direct weet waar men terecht kan.

Verder kan het systeem communiceren met het Free on Tour portaal, een interactief online informatieplatform waar je je eigen reis kunt plannen aan de hand van een database met allerhande wetenswaardige informatie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel